– Etter den lange nedstengningen er det viktig at vi igjen kan kjenne på tilhørigheten, det å være en del av noe, sier Gina Trane.

– Derfor arrangerer vi FinnFramFest, og målet er at alle skal finne noe som kan gi dem en meningsfylt fritid.

Sammen med Linda Skjærvold og Kristina Fagerheim, er Gina en av de som står bak arrangementet som skal vise mangfoldet Trondheim har å by hva fritid angår.

– Det er mange som nesten har glemt hvordan og hvorfor en skal ha det sosialt og trivelig på fritida og det er dette vi håper å gjøre noe med.

80 utstillere

Alle flater som omfattes av Trondheim Spektrum tas i bruk når hele 80 utstillere skal inspirere alt fra nysgjerrige til sofagriser og latsabber til å finne sin nye favorittaktivitet. Selve Spektrum, idrettsbanene utenfor, skogen bak og Nidelva skal benyttes under festlighetene.

– Vi byr på alt fra cheerleading til toradergruppe og fluefiske, for å nevne noe, sier Kristina.

Konseptet "Lån en tolk" er også en del av tilbudet.

– Så dersom du er arabisk og ikke helt stødig i norsk, kan du for eksempel få hjelp til å finne ut mer om toradergruppa, forsikrer Linda.

– Her skal det være mulighet for alle til å finne sin nye lidenskap!

Kultur

Det vil også være kulturelle innslag i form av musikk og dans, og også relevante foredrag om blant annet psykisk helse i Spektrum på søndag.

– Blant annet vil Sandra Lyng snakke om psykisk helse, sier Kristina.

FinnFramFest finner sted i og rundt Trondheim Spektrum søndag 19. juni fra klokka 12.00 til 17.00.

Arrangementet er gratis og arrangeres av Kulturenheten i Trondheim kommune, Trøndelag Idrettskrets, Idrettsrådet i Trondheim og Trondheim Spektrum.

Hør intervjuet fra Trønderfrokosten i avspilleren under: