Det er sjette året på rad at SKA-frika arrangerer Sommerfest på Sveian. Det hele begynte som en venners venner fest og på disse årene har festen utviklet seg til å bli en ikke rent lite populær festival, om enn i miniformat. Onsdag var det dugnad på Sveian i Hommelvik, hjemgården til to av medlemmene, og sirkusteltet, festivalens varemerke, ble heist med militær presisjon av de mange frammøtte.

– Her er alle med og bidrar, sier altsaksofonist Vegar Hasfjord. – Det nytter ikke med stjernenykker her!

Saken fortsetter under lydklippet

Tre scener

Festivalens hovedscene er i sirkusteltet men nytt av året er at det bys på hele tre scener for de mange bandene som kommer til Sveian lørdag.

– Vi begynte med å utvide til å ha to scener; teltet og en liten scene der det gikk an å synge og spille gitar. I år har vi utvidet til enda en scene, så dette blir spennende, sier trombonist Silje Wærness.

– Vi prøver å fornye oss hvert år og vi ser at det stadig kommer flere mennesker som ikke har noen tilknytning til utgangspunktet for festivalen, noe som virkelig artig, mener Vegar.

Dugnad: SKA-frika og rundt 30 medhjelpere sørget for å få opp sirkusteltet på Sveian onsdag kveld. Foto: Anne Gundersen

Førpremiere

SKA-frika har nettopp vært i studio og spilt inn to nye låter.

– De er på miksestadiet nå og vi regner med utgivelse til høsten, sier Vegar som lover at det vil bli en forsmak på den nye musikken under festivalen.