Det er vanligvis musikkrådet som arrangerer denne konserten, men nå tok Blanke Mezzingen taktstokken i egne hender og arrangerte årets konsert.

Den startet med Selbu skolekorps som tross kort tid hadde øvd inn og spilte veldig fint Oak island summer, Det hev ei rose sprunge og Easy samba. Med seg hadde de Selbu skolekorps drill.

Etterpå tok Selbu trekkspillklubb over og spilte Jularbos julvals, Reinlender etter Haldor Emstad og avsluttet med White christmas.

Vikvarvet musikkorps stilte mannsterk og fremførte Deilig er den himmel blå, nordnorsk julesalme og avsluttet med Last christmas.

Hør Nordnorsk julesalme her:

Wanja Løvø og John Oddstein Aune fremførte en nydelig versjon av How great thou art, bedre kjent som O store Gud og en kul utgave av Jingle bells inspirert av Diana krall.

Se film av deres versjon av How great thou art her:

Selbu felebyggerlag var i samme situasjon som trekkspillklubben. De manglet folk pga sykdom. Men stilte likevel. Felebyggerlaget tar vare på tradisjonen etter Erik Sahlström som må sies å være en av dem som reddet nyckelharpen som instrument. Fra han spilte de Andakten, så fulgte den tradisjonelle svenske Julottan. Svenskene bruker jo å stå opp grytidlig første juledag for å dra i kirka. Julottan bruker å starte 07.00 og til den drar de som kan i kanefart med hest og slede og masse fakler.

Se video av Julottan her:

Blanke Mezzingen avsluttet selv med Cantique de noel, bedre kjent som O helga natt, save the cristmas for me med Kaj endresen som dirigerende solist og til slutt A christmas festival av Leroy Anderson.

En godt besøkt trivelig konsert som fikk frem julestemningen da alle avsluttet med Deilig er jorden.

Se bilder fra konserten her: