Redaksjonen

Tirsdag 7. februar går startskuddet for programmet «Ka sa du sa du» i Nea Radio. Programmet skal ta for seg trønderske ord og uttrykk, og tidligere NRK-profil Aud Larsen Haug og språkforsker Tor Erik Jenstad sitter i studio.

- Dette blir artig, mener redaktør for Nea Radio, Karin Jegtvik.

- Dialekt og språk er en stor del av identiteten vår. Og i Trøndelag er det like mange dialektvarianter som det finnes kriker, kroker og grender. Måten vi snakker på kan variere med bare noen hundre meters avstand, så her er det mye å ta tak i.

Stor etterspørsel

Haug og Jenstad tar i mot spørsmål og betraktninger fra lytterne, og diskuterer smått og stort innen trønderske dialekter.

De har tidligere vært sammen i et annet dialektprogram, som ble sendt på NRK Trøndelag. Og etterspørselen etter å høre de sammen på lufta igjen har vært stor.

- Vi gleder oss til å jobbe sammen igjen, sier Haug.

- Vi har fått mange spørsmål om ikke dialektmagasinet kommer tilbake på lufta igjen, så nå håper jeg lytterne sender inn spørsmål og kommentarer til oss. Som Tor Erik og jeg kan diskutere på lufta.

Har du spørsmål eller betraktninger du ønsker at Aud Larsen Haug og Tor Erik Jenstad skal diskutere på lufta, send de til post@nearadio.no. Mer e-posten med DIALEKT.