Nikolas Wade kommer slentrende inn med solbriller, cowboyhatt, tighte jeans og boots - det er ingen tvil om at det er en artist med en karakteristisk country-stil som kommer inn dørene på Lupe Frisør i Levanger.

Wade er fra Levanger, men navnet hans uttales med engelsk-aksent. Faren hans var fra England - det er der navnet kommer fra.

Foto: Karin Jegtvik

– Ingen sellouts

Wade er allerede et kjent artist-navn for mange, og det uten at han har gitt ut en eneste låt. Men nå er hans første album like om hjørnet.

Den siste tiden har nemlig country-artisten brukt mye tid i studio og foran mixebordet, og nå er det bare siste finpuss som gjenstår før musikken er tilgjengelig for hele verden.

– Jeg er veldig fornøyd med det vi har laget, sier han, som allerede har opptrådt flere steder med bandet sitt «The Ramblin Crowd».

Musikken hans er det som kan beskrives som rotekte amerikansk country, som trekker inspirasjon fra amerikanske legender som Merle Haggard.

– Vi er ikke noen sellouts, sier han, og understreker bandets autentisitet og dedikasjon til å holde countrymusikkens røtter i live.

Det er imidlertid ikke satt en endelig dato for utgivelse ennå, og Wade håper på interesse fra plateselskaper for å kunne nå et større publikum.

– Det er bare å ringe, oppfordrer han.

Hør hele intervjuet med Nikolas Wade her - det er også en smakebit fra det nye albumet her: