– Frøya er ei eventyrøy med så positive mennesker. Vi blir veldig godt mottatt når vi kommer dit, og det gjør at man har lyst til å komme tilbake, sier en daglig leder og eier av Røros kunstformidling Rolf Ericson til Nea Radio. De er totalt syv personer som skal gjøre en jobb i fem dager på Hotell Frøya med årets salgsutstilling. Fire store biler har tatt med kunst av blant andre Håkon Bleken, Pushwagner og Jakob Weidemann som kan selges til Frøyværinger og andre interesserte.

Bleken kommer

Håkon Bleken skal samtale med Marvin Wiseth i kveld klokken 18:00 på Hotell Frøya, og det blir stort sier Ericson.

– Vi gleder oss masse til det. Håkon Bleken er 93 år altså så vi må ha respekt for at han strekker seg så langt for å være med på det her, sier han.

Bleken har signert bøker og Røros kunstformidling har fått med seg flere maleri fra trondheimskunstneren ut til Frøya.

Spesielle maleri

Det er noen maleri som Ericson er ekstra spent på mottakelsen til. Blant annet det siste maleriet som Kai Fjell malte før han døde.

– Han ble ferdig med å male bildet, så skulle han bare gå og hente seg en kopp kaffe, så døde han. Jeg har med et eksemplar av det bildet, sier Ericson.

Kona til Fjell signerte bildet i ettertid.

Også de to største bildene som de har med fra Bleken er Ericson spent på hvordan blir tatt i mot.

– Håkon har mye fint men i år syns jeg vi har fått noe som virkelig er kvalitet. Han sa til meg i går at Rolf du må være klar over at jeg strekker meg ganske lang for deg nå, humrer Ericson.

Hør intervjuet med Ericson her: