Det gror fremdeles godt i musikkmiljøet i Selbu og heldigvis innen alle sjangere. Nå er det gammeldansorkesteret Vællis som snart skal i ilden. Førstkommende lørdag entrer de scenen på Årsøya under familiedagen. Guttene, som har spilt sammen i fem måneder, ser fram til første spilleoppdrag og det på en plass som er kjent for å ha huset mange store gammeldansorkester, spesielt under trekkspillfestivalen som var å finne der i mange år.

- Vi tror det blir spennende, trivelig og artig at Tove Stageberg åpner kaféen å lar oss få spille der, sier John Harald Uthus og legger til at det blir både tøft og spesielt å få debuten på Årsøya.

Gammeldansorkesteret startet som samtale på fest

Ideen til et gammeldansorkester kom etter flere samtaler på fester, så ble det etter hvert opprettet intern gruppe på Facebook. Det må legges til at de deltok på Trollspill i Vikvarvet, men da uten dagens navn og fulle besetning.

Hvor mange sanger har dere øvd inn så langt?

- Vi har rundt tolv sanger på repertoaret akkurat nå, så det blir nok vi spiller de fleste av de på lørdag, men vi skal kjøre på med øvinger framover så da blir det flere etterhvert, forteller Uthus.

Har dere fått noen forespørsler om flere spillejobber?

- Nei, vi har ikke det enda. Vi er ikke så kjent, men håper at vi blir det etterhvert, sier Sondre Borseth

At Vællis er et gammeldansorkester det svinger av er det ingen tvil om, her er en liten smakebit av hva du kan få høre hvis du tar turen til Årsøya på lørdag. Vællis går på scenen kl. 15.00