Om en uke går teppet opp for den 29. bluesfestivalen på Hell.

– Det blir festival og det blir en fullverdig og flott festival, selv om det lenge var mye usikkerhet omkring dette, sier daglig leder for Blues in Hell, Kjell Inge Fischer Brovoll.

– Vi kom til et punkt der vi enten måtte avbestille bookingene eller bestemme oss for å kjøre på. Nå ser vi at vi valgte riktig. Det har vært utfordrende, men vi er veldig stolte av å nå kunne presentere en svært god festival for de som er heldige nok til å ha fått tak i billett.

Omfattende program

Blues in Hell er kjent for å framskaffe det beste fra det store utland. I år blir det utelukkende norske artister som entrer scenen, noe som på ingen måte en forringelse av festivalen, lover Brovoll.

– Tvert imot. Vi er svært stolte av alt vi kan by på. Knut Reiersrud er plateaktuell og sykler rundt og signerer plater. Han sykler også hit til oss. Dance With A Stranger spiller en av sine eneste konserter i år hos oss og Reidar Larsen markerer 50 år på veien. Bluesens førstedame, Rita Engedalen står også på programmet. I tillegg kommer også et fabelaktig knippe andre blå venner for å gi oss den rette stemningen, også i år.

Orden i sysakene

Det er en rekke smittevernhensyn som skal tas. Blant annet er det ikke lov å ha mer enn maksimalt 200 personer i salen og det er kun om lokalet er stort nok.

– Det er klart at dette har bydd på utfordringer, men vi mener at vi har løst dette godt, sammen med Scandic Hell Hotel. Publikum skal føle seg helt trygge på at vi overholder absolutt alle retningslinjer under festivalen, understreker Kjell Inge Fischer Brovoll.

– Skulle det mot alle odds bli et smitteutbrudd, så har vi orden i sysakene og kan spore alle det angår på to minutter.

Fremtiden

Brovoll mener at kulturlivet vil bli preget at den spesielle situasjonen i lang tid framover.

– Kulturministeren øremerket nettopp 900 millioner kroner til frivilligheten. I vedtaket går det tydelig fram at de som viser vilje til å prøve å tilpasse seg situasjonen vil bli prioriterte i kampen om disse millionene. Derfor er vi opptatte av at vi like gjerne kan hoppe i det som å krype i det, sier Brovoll.

Hør intervjuet med Kjell Inge Fischer Brovoll i avspilleren under.