– Dette er jo den travleste sesongen for oss som driver med konserter, forteller Lene Fjelstad, kommunikasjonsansvarlig i Kimen kulturhus på Stjørdal.

– Vi skal ha enten 18 eller 19 konserter og vi venter at rundt 5500 mennesker skal komme innom her i ukene før jul. Hun nevner navn som Odd Nordstoga og Hekla Stålstrenga blant de større, nasjonale artistene som skal entre scenene i kulturhuset i løpet av advent.

– I tillegg har vi lokale navn, som for eksempel Halsen skoles Luciakonsert, noe jeg gleder meg veldig til.

Nøye utvalgt

Fjelstad forteller at det er mange vurderinger som skal gjøres når man setter sammen et så omfattende førjulsprogram.

– Det er mange artister som er ute på juleturné og vi må vurdere hva vi tror folk i regionen ønsker seg. I tillegg må vi passe på å ikke repetere for mye, slik at det ikke blir det samme programmet som året før. På den annen side er det konserter vi ikke kan si nei til, som for eksempel DDEs juleshow. Det er en kjær tradisjon for mange og vi ser at selv om vi ikke har promotert dette nevneverdig, så er de to dobbeltkonsertene vi har satt opp så godt som utsolgt. Hun mener Kimen har noe for alle de kommende ukene.

– Vi har en fin miks av alt fra pop og jazz til klassisk musikk og her tror jeg de fleste vil kunne finne julestemningen, smiler hun.

Guttekoret

Lene Fjelstad sier at Kimen er stolte over å få Nidarosdomens guttekor til Stjørdal.

– Det tror jeg blir helt magisk. I tillegg blir det flott når Trondheim Symfoniorkester kommer for å spille live til filmen The Snowman, sier hun og fortsetter videre med å si at mange ser fram til at Melodi Grand Prix jr kommer med sitt juleshow.

– Det vet vi at svært mange gleder seg til og da får man naturligvis se vinnerne og alt det andre som forventes under en slik forestilling.

Mye utsolgt

Billettene går unna i tiden før jul, men Fjelstad forsikrer at det fremdeles også er mye ledig.

– Men man bør absolutt begynne å sjekke hva man fremdeles har muligheten til å oppleve, vi har et voldsomt påtrykk på billettene så godbiten man ønsker seg kan forsvinne, sier hun og avslører at selv har hun tenkt å gå ut i ferie til tonene av Ola Løvås på trompet.

– Han skal spille i Stjørdal kirke, som jo ligger i kulturhuset. Det er en konsert jeg har blinket meg ut og som jeg føler meg sikker på vil gi meg akkurat den julestemningen jeg trenger, avslutter Lene Fjelstad.