Fredag kveld gikk den lokale UKM-en i Holtålen av stabelen.

Denne gangen var Kjempen byttet ut til fordel for Rallaren, rett og slett fordi deltagerlista var artskillig mindre enn tidligere år. Til gjengjeld var amfiet i Kjempen fullsatt av publikum.

15 ulike nummer på scenen og 12 utstillere på kunstdelen var kveldens meny.

Ingen band

En ting som uroer undertegnedes musikerhjerte, var at årets UKM, så vidt jeg kan erindre, går over i historien som det første, uten et eneste instrument på scenen. Da UKM ble etablert på midten av 80-tallet, var det ene og alene musikk i ulike variasjoner som ble fremført.

Da de første lokale UKM-ene gikk av stabelen i Ålen Samfunnshus, var det folkemusikk, pop og rock som preget arrangementene. Her var det spillemannslag, band og grupper i tillegg til mange som spilte på soloinstrumenter.

Heldigvis er det noen jenter som holder liv i musikken i Holtålen. Fredag kveld ble denne sjangeren representert av sju sangnummer.

Ella Aasen Gundersen (15) sang "Finne heim" Foto: Per Magne Moan

Like fullt var det et rykende flott arrangement som viser at det spirer og gror godt på andre kulturfronter i kommunen. Både Ea-gjengen og revygruppa i Haltdalen kan gå en lysende fremtid i møte med tanke på rekruttering. Det var flere glimrende dramainnslag av den humoristiske sorten, som slo godt an.

I tillegg var det flere imponerende dansenummer

Hvor er guttene?

På kun to av femten sceneinnslag var det gutter med. Dramainnslagene "På legekontoret" og "Praten på Kaffekråa" var guttenes bidrag på scenen denne gangen.

Når vi går over til utstillingsdelen var det enda større jenteandel å finne. Kun Lucas Antonio Blanco og Torgrim Aune representerte guttene blant kunstutstillerne.

Vanskelig jobb

Juryen hadde som vanlig en stor utfordring i å plukke ut de som skullel videre til fylkesfinalen, som denne gang foregår på Ørland kultursenter 26. - 28. april.

Vi fikk en prat med en av juyrymedlemmene, Mia Ramsfjell:

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden

Mia hadde med seg Oline Bergbakken Sundt og Øyvind Hånes i juryen.

JURYEN: Oline Bergebakken Sundt (til venstre), Mia Ramsfjell og Øyvind Hånes. Foto: Per Magne Moan

Torgrim og jentene

Etter et jurymøte som trakk ut mens alle deltagerne ventet spente på scenen, så var det følgende sceneinnslag som gikk videre:

Miriam Heksem (13) sang

Marte Kirkhus (12) sang

”Chicksa fra Åla” dansegruppe med Johanne Jensvold (13), Tina Berg (14), Aida Jensås (14,) Eli Engesvoll (14) og Ella Aasen Gundersen (15)

Ruby Rebecka Jonsson Hov (17) sang

Blandt kunstutstillingen ble disse valgt ut til å representere Holtålen på Ørlandet:

Jenny Sivertsvoll (13) maleri ”Fossefall”

Sidny Van Kooten (15) maleri ”Tiger”

Oda Aune (16) tegning ”Rev”

Torgrim Aune (13 )maleri ”Bjørn”

Sidny Van Kooten (15) fra Haltdalen var en av de heldige og dyktide som ble plukket ut til å representere Holtålen på Ørlandet:

Artikkelen fortsetter lenger ned på siden

Juryen var også svært imponerte over kveldens to konferansierer, Malin Vikås og Emile Kleven og nominerte disse to til fylkesfinalen.

Kveldens konferansierer, Emile Kleven (15) og Malin Vikås (15) Foto: Per Magne Moan

Da er det bare å håpe at guttene kommer sterkt tilbake neste år og ingenting hadde vel gledet undertegnede mer enn om det da stod et band eller flere på scenen.