Fortjent! Det var en fullsatt (og mer enn det) sal i Hell Amfi helt enig i da vinneren av Gofotfestivalens hederspris 2020 ble ropt opp: Jan Borseth.

60 år til dans

Han startet i 1962 (første helga etter konfirmasjonen) og har nå spilt i nærmere 60 år til dans. Fram til i dag har han spilt på rundt fire tusen dansefester og en rekke bryllup, blant annet tre ganger til samme brud (!).

HEDERSPRIS: Mangeårig orkestermedlem Brynjar Dahlø delte ut hedersprisen, et diplom og en kantele, laget av Ingebrigt Kulseth. Foto: Andreas Reitan

30 medlemmer

Jan har i løpet av karrieren hatt følge av mer enn 30 orkestermedlemmer, og tilsammen har det blitt 25 plateutgivelser. Med orkesteret sitt har han to ganger turnert i USA, tre ganger på cruiseskip i Karibien, to ganger for turister i Thailand og to ganger på Gran Canaria.

FULL sal Foto: Andreas Reitan

Spellmann

- Jan er en spellmann i ordets rette forstand som har gledet publikumet sitt med livat gammeldans og god takt. I august i 30 år har han spilt i Framverran i Mosvika, 24 skjærtorsdager i Os, 24 nyttårsball i Mjøndalen og 24 fiskefestivaler i Bessaker, sa Brynjar Dahlø i Gofotfestivalen som delte ut prisen lørdag. Slå den!

JAN B: Med gode musikerkolleger på scene i et fullstappet Hell Amfi. Foto: Andreas Reitan

Jubelgutta

I hele yrkeslivet sitt har Jan jobbet med psykisk utviklingshemma, og på arbeidsplassen sin etablerte han orkesteret "Jubelgutta". For innsatsen sin for nettopp psykisk utviklingshemma og som spellmann er Jan Borseth tildelt Kongens fortjenstmedalje.

Lørdag fikk han Gofotfestivalens gammeldanspris, der han kvitterte med tre melodier, akkompagnert av mangeårige orkestermedlemmer, og ikke minst datter av Ingrid og dattersønn Sondre.

TO glade gutter: Sondre og Jan. Foto: Andreas Reitan

Nea Radio gratulerer!

Foto: Andreas Reitan