– Vi skal ha en 10-årsmarkering med variert program ved minnesmerket i parken ved Ole Vig videregående skole kl.17. Her blir det blomster-nedleggelser fra Støtteforeningen etter 22.juli, Stjørdal og Meråker kommune, appell og blomsternedleggelse av Kristoffer Meldal Moen leder i Stjørdal AUF. Musikalske innslag blir fremført av Birgith Kolstad og Julie S Laupstad. Stjørdal Røde Kors vil også være tilstede under arrangementet. Stjørdal kirke er åpen fra kl 17.30 til 19.30 samme ettermiddag.

Aleksander Aas Eriksen

Stjørdal mista også en av sine flotte og engasjerte ungdommer fredag 22.juli 2011. Aleksander Aas Eriksen, elev ved Ole Vig videregående skole, ble bare 16 år.

– En glad og musikkinteressert gutt som brukte fritida si på Røde Kors ungdom; og han hadde i siste liten hivd´ seg med på sommerleiren på Utøya i 2011. Sangene som er valgt ut på dette arrangementet er valgt ut av støtteforeninga og er sanger som vi vet Aleksander var glad i; «Nothing else matters» av Metallica og «Purple Rain» med Prince.

Hva tenker du om framtida?

–  22.juli vil alltid værra´ en spesiell dag; en dag for å minnes, en dag for å sørge og for å savn´, men også en dag der vi skal slå fast at vi skal fortsette å kjempe mot høyreekstreme konspirasjonsteorier. Det er også en dag som minner oss om hvor sårt herre´ samfunnet vårres´ e´ og om kåss´ ansvar vi har for å delta i demokratiet som samfunnet vårres´ e´ bygd´ på, avslutter Ann Inger Leirtrø, leder i Stjørdal Arbeiderparti.

I Stjørdal kirke blir det musikk, mulighet for lystenning og noen å snakke med for den som ønsker det.

Arrangementet på Stjørdal gjennomføres etter gjeldende smittevernsregler. Alle må registrere seg ved ankomst.

Minnesmerke ved Ole Vig videregående skole. Foto: Karin Jegtvik

Disse omkom fra Trøndelag:

  • Emil Okkenhaug (15), Levanger

  • Aleksander Aas Eriksen (16), Stjørdal

  • Gizem Dogan (17), Trondheim

  • Håkon Ødegaard (17), Trondheim

  • Sondre Kjøren (17), Orkdal

  • Lene Maria Bergum (19), Namsos

  • Rolf Christopher Johansen Perreau (25), Hommelvik

  • Snorre Haller (30), Trondheim

Minnemarkeringer 22.juli.

I Trondheim er det en lukket minnemarkering fra kl.12-14.Klokka 14:15 starter en minnegudstjeneste i Nidarosdomen. Minnestedet i Tordenskioldsparken er åpen for rosenedleggelse fra kl.15.

Røros vil en minnemarkering finne sted kl. 13.00 i parken ved Nilsenhjørnet der det blir både musikalske innslag og appeller.Publikum oppfordres til å holde avstand, bruke gjerne munnbind.

Midtre Gauldal: Her er det minnegudstjeneste i Støren kirke kl.19 og kl. 20:30 vises filmen "Generasjon Utøya" på Støren kino.

Rennebu: Har en minnemarkering ved Utescena kl.12.

Indre Fosen: Minnemarkering i Rein kirke kl.17

Ørland: Rosetog fra Vallersund oppvekstsenter kl.18.

Nærøysund: Minnemarkering i Rørvik kirke kl.12

Selbu og Tydal: Kirkeklokkene vil slå i fem minutter fra klokka 12 i Selbu, og det er åpen kirke og muligheter for å gå inn og tenne lys.

Malvik: Her vil kirkeklokkene ringe kl.12 fra både Hommelvik og Malvik kirke, på Saksvikkorsen og i Mostadmark kapell. Hommelvik kirke er åpen fra klokka 15-18; det samme er også Hommelvik bibliotek som har en egen 22.juli utstilling. Markeringen, som er ved minnesmerket ved Hommelvik kirke kl.16, streames også på FB .

Orkanger: Minnemarkering i Orkdal kirke kl. 17:00. Videre blir det samling ved minnesmerket i Gammelosen kl.18. Deretter gratis visning av «Generasjon Utøya» på kino.

I Stjørdal vil tiårsmarkeringen være ved minnemonumentet ved Ole Vig videregående skole kl.18. Her blir det taler, sang og blomsternedleggelse.

Verdal: Minnemarkering i Moe-parken kl.17:00.

Levanger kommune og støttegruppen etter 22.juli markerer dagen ved minnemonumentet ved Røstad kl.18. Her blir det blomsternedleggelse, taler og musikkinnslag; bl.a. av Ida Jenshus. Markeringen avslutter med et rosetog og en fredskonsert med lystenning i Levanger kirke.

Namsos starter minnemarkeringen ved minnemonumentet klokka 18. Her blir det taler, sang og blomsternedleggelse.