Gammelfjøset på gården er vanligvis forbeholdt den mangeårige adventstradisjonen Grautfest på Karlslyst. Men nå øves det intenst for snart er det klart for Sommerrevy på Karlslyst. Gjengen som er i full sving har opptrådt på praktgården sommerstid mang en gang, nemlig i musikalen Carl Halck. En av disse er Torstein Fosmo. Han sammenfatter forestillingen med at dette enkelt og greit er en sommerrevy.

– Og så er det vokalt, det er det bestandig når jeg skriver. Og det er litt lokalt og litt generelt. En må ikke ha fjorten generasjoner hommelvikinger i ryggen for å ta poengene, forsikrer han.

Frivillig

Prøvene lover at dette nok vil bli en like lattervekkende opplevelse som det pleier å bli når revymiljøet i Hommelvik slår til. Mildred Marita Ramberg Røthe er utdannet klassisk sanger, men har beveget seg stadig lengre ut på skråplanet etter at hun flyttet til bygda. Nå klinker hun til med en egen monolog, der karakteren er en spel-frivillig som fortviler over at det er få som har behov for tjenestene hun byr på i år. Mildred innrømmer at dette er litt skummelt.

– Jeg har aldri gjort noe sånt før så det er virkelig noe å kjenne på, det å skulle bære en slik monolog alene. Men jeg får håpe det er gode nerver jeg har, ler hun.

Ikke diva

Aina Kristiansen insisterer på at hun ikke har fått en konkurrent i diva-avdelingen, rett og slett fordi det ikke finnes divaer i gruppa.

– Nei makan til jordnære folk skal en lete lenge etter, sier Aina som syntes det er godt å kunne spre latter på Karlslyst.

– Sist jeg var her sommerstid, så dro jeg rundt på mitt døde barn i en kiste i Carl Halck. Mer tragisk kan det jo ikke bli, så dette passer meg utmerket!

Svart og hvitt

Jo Arne Fosmo er også med og det kler ham godt å stadig utvide repertoaret sitt på scenen. Stemmen hans imponerer mer og mer for hver forestilling, det er denne journalistens mening. Og så har vi naturligvis Marit Hammer svært så til stede på piano. Ikke bare det, men det loves at denne gangen skal det spilles på både svarte og hvite tangenter.

– Det har vært en prosess å komme dit, tilstår hun.

– Men spøk til side, det er veldig godt å kunne få opptre for publikum igjen, for det begynner å bli lenge siden nå, sier Marit mens hele gjengen kan konstatere at billetter, det begynner det å bli lite igjen av.

Det anbefales at den som vil se forestillingen skynder seg litt med å sikre seg adgangsbevis.

Hør intervjuet i avspilleren under: