- Sharon Shannon er selve juvelen i irsk musikkliv, og i popularitet er hun fullt på høyde med artister som Van Morrison og U2, skriver en stolt festivalleder Jan Engen i ei pressemelding fra Nidaros Blues.

- Når vi velger å booke en slik artist, vet vi at vi er helt i yttergrensen, rent sjangermessig, men med fortsatt 95 prosent blå musikk på programmet, er det vel ingen som dauer av et innslag med det aller beste av Irish folk music, sier Engen.

- Sharon Shannon er mest kjent for sine arrangement av irsk tradisjonsmusikk, men har også vært ivrig etter å utforske nye stilarter og til å jobbe med nye artister. Hun har etter hvert oppnådd legendestatus verden over, og har på beundringsverdig vis gjort trekkspillet kult igjen. Sharon har turnert og gitt ut plate med store navn i den irske og globale musikkverdenen, inkludert Bono, Adam Clayton, Sinead O`Connor, Jackson Browne, John Prine, Steve Earle, The RTE Concert Orchestra, The Chieftans, The Waterboys, Willie Nelson, Nigel Kennedy, Allison Krauss og Shane MacGowan - en bekreftelse på hennes store talent og allsidighet, sier Jan Engen i Nidaros Blues.

Sharon Shannon spiller på Nidaros Blues Superlørdag 21. april neste år.