Lørdag startet sykkelrittet Arctic Race of Norway i Namsos, og syklistene syklet hele veien til Levanger via Steinkjer og Verdal.

Folkfest langs løypa

Den siste etappen opp til Skallstuggu i Levanger - Dronningetappen - var både lang, bratt og kronglete, men feststemte levangsbygg langs løypa gjorde det hele til en fest.

Se bildegalleri fra Skallstuggu her:

For første gang har det verdenskjente sykkelrittet lagt etapper til Trøndelag. Søndag var det både start og målgang i Trondheim, men før rytterne nådde målstreken hadde de vært innom både Skaun og Melhus. Og avslutta med fire runder i sentrum - fra bybrua og opp til Tyholt-tårnet.

I Børsa ventet Johan Strand Brevik (f.v.), Ida Bjørdalsbakke, Vilde Fossum Buskenes, Hedda Fossum Buskenes, Emilie Fossum Nebb og Runar Nebb på syklistene under søndagens etappe. Foto: Karin Jegtvik

På hjemmebane

Vinneren av hele rittet ble til slutt tromsøværingen Andreas Leknessund. Han dro tidlig i fra resten av rittet, og de tre siste milene lå han helt alene i front og inn mot mål.

Trønderne Idar Andersen fra Melhus og Erik Resell fra Trondheim syklet for Uno X, og syns det var fantastisk å få oppleve et stort ritt på hjemmebane. Og fikk ekstra jubel og heiarop av publikum langs løypa.

Se bildegalleri fra siste etappe av Arctic Race her:

Nea Radio var til stede under både lørdagens og søndagens etappe av sykkelrittet, og her kan du høre noen av intervjuene underveis:

Nesten 200 land fikk se de idylliske bildene fra Trøndelag under sykkelrittet. Lørdag var det folkefest hele veien fra Namsos til Skallstuggu i Levanger, og tilsvarende i Trondheim, Melhus og Skaun søndag. Dag Otto Lauritzen kjørte rundt og intervjua folk langs løypa under hele rittet, og var svært fornøyd med det trønderne leverte.

Det var også flere trønderske syklister med i rittet. To av dem var Erik Nordsæter Resell og Idar Andersen. De sykla for Uno X, og syntes det var ekstra stas å sykle et verdenskjent ritt på hjemmebane.

Andersen fra Melhus gjorde det tredje best av nordmennene lørdag og lå godt an før den avgjørende siste-etappen, men i søndag var det trondheimeren Resell – med den legendariske trønderbarten - som var først i mål av de to.

Lørdag syklet styreleder i Rosenborg og tidligere proffsyklist, Cecilie Gotaas Johnsen, en del av Arctic Race-etappen. Og det på en helt spesiell sykkel – den var nemlig 3D-printa av Equinor.

Johnsen fikk god hjelp av publikum opp fra Stiklestad til Skallstuggu – den såkalte dronningetappen.