Det var en forbauset Bernt Eigil Øren som søndags ettermiddag ble bedt om å være igjen i kirken etter å ha deltatt på en omvisning av Værnes Kirke. Forbauselsen ble nok ikke mindre da rundt 40 musikere fra ulike korps i kommunen marsjerte inn og begynte å spille i hans ære. Det ble etter hvert avslørt at det hele var en seremoni i forbindelse med overrekkelsen av Kongens fortjenestmedalje hvor mottakeren var Øren selv.

En viktig inspirasjon for unge musikere

Pådriverne for anerkjennelsen er Kvislabakken og Haraldreina skolekorps, samt Stjørdal Teater, som sendte inn søknaden på bakgrunn av Ørens store engasjement som dirigent. Det ble understreket at han har betydd veldig mye for veldig mange i de nærmere 35 årene han har vært aktiv i miljøet, og blir beskrevet som en stor inspirasjon for unge.

Som takk for hans mangeårige innsats ble han søndagskveld tildelt fortjenstmedalje og diplom av varaordfører og fungerende ordfører Ole Hermod Sandvik.

Varaordfører og fungerende ordfører Ole Hermod Sandvik overrekker diplom og fortjenestemedalje til Bernt Eigil Øren. Foto: Anette Fossmo

Helt utrolig!

Det er en glad og ekstremt overasket Bernt Eigil Øren vi møter etter seremonien. Selv hadde han ingen anelse om hva som skulle skje etter endt omvisning, forteller han til Nea Radio.

- Jeg vet ikke, det er helt utrolig! Vanvittig lykkelig selvfølgelig. Om det er fortjent? Ja vel, mange år har gått. Som sagt i kirken, som dirigent og humorist er du avhengig av folk, og det har bare vært et eventyr hele opplegget når det gjelder det jeg har gjort som dirigent og revy-artist. Men jeg er overveldet, rett og slett. Går det an å si takk, så sier jeg tusen hjertelig takk, smiler Bernt Eigil Øren.

- Jeg ble veldig overrasket. Jeg ble skikkelig tatt på sengen, fordi jeg hadde overhode ikke en anelse om at dette skulle skje i dag. Vi skulle bare på en omvisning i kirken vi, og det hadde jeg faktisk gledet meg til, og omvisning fikk jeg. Men det her hadde jeg ikke peiling på, fortsetter han.

- Det er en ære som er helt utrolig. Tusen hjertelig takk, avslutter han.