Den femte årstid, eller Vinterfestspill i Bergstaden, som er det korrekte navnet på festivalen, skriver i en pressemelding torsdag at det har vært hektiske dager kontoret. Helt siden festspillene ble stengt ned i mars tidligere i år, har administrasjonen og kunstnerisk leder jobba for å finne gode løsninger, slik at det skal bli mulig å ønske velkommen til nye musikalske opplevelser i mars 2021.

– Det har vært noen endringer underveis, i takt med at det har kommet nye retningslinjer fra regjeringa, men omtrent samtidig som vintersnøen endelig meldte sin ankomst på Røros, falt både konsertene og kunstnerne på plass, og nå ser vi fram til å presentere det rikholdige programmet for publikum, heter det i presseskrivet.

Program

Vinterfestspills kunstneriske leder, Øyvind Gimse, har satt sammen programmet med 14 konserter.

– Musikernes intense nærvær og glødende formidlerevne vil fortsatt kjennes på kroppen, og som alltid setter vi kvaliteten i høysetet.

Publikumsantallet på de enkelte konsertene går ned, men for at så mange som mulig skal få oppleve hver enkelt konsert, har vi lagt opp til at de fleste spilles to ganger.

Publiseringa av programmet vil skje torsdag 26. november og torsdag 3. desember.

Smittevern

– Gjennom nøye planlegging og tilrettelegging skal vi ta ansvar for at du vil oppleve et trygt arrangement. Publikumsantallet blir mindre og den fysiske avstanden mellom oss større. Vi tar kun i bruk de største konsertlokalene, samtidig som vi begrenser antall billetter. For å ivareta smittevernreglene, selger vi i år også tosetere, slik at for eksempel par kan sitte sammen, skriver arrangøren og lover at tulipankledde Røros kirke, Storstuggu og Sangerhuset vil stå klare til å ta imot publikum, med én meter mellom hver av oss, men med den samme varme musikkgleda mellom musikere, kunstnere og publikum.

MiniViB

I 2021 arrangerer Vinterfestspill i Bergstaden for første gang et eget festspill for barn. Her vil de yngste publikummerne, i følge med sine foresatte, få kunstneriske opplevelser av høy kvalitet.

MiniViB skal gjenspeile programmet som formidles under ViB, med mangfold og bredde gjennom ulike stilepoker og formidlingstradisjoner. Barna skal være aktive deltakere og med-skapere, de skal få lytte til musikk som utfordrer, engasjerer og fremmer nysgjerrighet.

– Vårt ønske er at MiniViB skal gi kunstneriske opplevelser på tvers av generasjoner, og at flere skal få øynene opp for hvor viktig god musikk og fremragende formidlere er for oss alle.