Gammeldansfestivalene lever videre og i helga arrangeres Barofestivalen 2018 i Flora i Selbu for 11. gang. Arrangøren er Grendelaget Dalrosa. Hele festivalen arrangeres på og hos Vertshuset Caroline som står for matservering og ikke minst hyggelige omgivelser for de tilreisende.

God og lokal underholdning

På programmet sto mye god og lokal gammeldansmusikk fra både Stjørdal, Selbu og Tydal. - Ikke like mange tilhørere som i fjor, men vi er godt fornøyd, sier festivalens leder Gunnar Bjerken til Nea Radio som regner med det også neste år skal arrangeres en ny festival.

På scena sto Tydal Trekkspillklubb, Hommel i Dommel, Selbu Trekkspillklubb, Selbu Toradergruppe, Selbu Felebyggerlag, Ole's Orkester, Blåhåmmårn Toraderlag, Odd Arne Halaas m/komp og Blåhåmmårn Toraderlag. Det hele ble bundet sammen av lederen av festivalen, Gunnar Bjerken.

Heder

Det ble avholdt ett minutts stillhet for gitarist i bla. Bjerkens- og Langlis Orkester, Nils Olav Siraas og det ble avspilt en melodi av Baro Lilleevjen, selve grunnpillaren og skaperen av Barofestivalen før selve konserten startet.

Humor og underholdning

Det er mye god gammeldansmusikk i Selbu, Tydal og Stjørdal og det vises nok en gang når disse går sammen for å avholde konsert. Allikevel kommer festivalens høydepunkter når Odd Arne Halaas og Kari (Trekkspill) Øksnes slår til med sine show. Sistnevnte har stålkontroll på scena og ikke minst publikum. Når Odd Arne Halaas får med seg to av dalførets kanskje beste musikere på komp, vi snakker da om Harry Fuglem på trommer og Flora's egen Pål Steinar Flakne på bass da er konserten komplett.

Helt på kanten

Vitsene til Odd Arne og Kari sitter også som et skudd og sørger for latterkrampe opptil flere ganger hos publikum. - De evner å fortelle vitser som er på kanten, men som allikevel ikke bikker over. Det handler om å la folk få bruke sin egen fantasi, da blir vitsene bra. Det sier en av tilhørerne i en kommentar etter selve konserten til Nea Radio.

Det å bruke humor i slike sammensetninger er kjempeviktig. Skal disse to tilbake til Barofestivalen neste år vil til og med erfarne konferansierer som er vant med Barofestivalen måtte legge seg i hardtrening for å henge på.

For gammeldansfestivalenes del er det kanskje minst like viktig å gjøre grep som sikrer at det møter opp folk på alle disse flotte arrangementene som det brukes mange frivillige timer på for å få til.

Det er forøvrig litt betenkelig at det kan gå helger der det ikke skjer noen ting i dalføret, mens at f.eks i denne helga skjer så og si alt. Så avslutningsvis får vi oppfordre arrangører om å snakke sammen og fordele helgene seg i mellom.