– Jeg angrer fortsatt ikke. Det er bare fantastisk. Det er ikke sånn at man lever så fett, det er ikke kjempemye penger, men det er ikke det som betyr noe heller, har jeg hørt, sier Eli Wintervold.

For snart ett år siden sa hun opp den faste jobben sin for å leve kunstnerlivet. Om hun kommer til å fortsette med det er derimot usikkert.

– Hvis sommeren ikke går bra økonomisk, så må jeg finne på noe annet. Vi nærmer oss jo september, så det kan jo hende jeg må begynne å se meg om etter noe annet. Jeg tar det som kommer, men jeg håper jeg får muligheten til å fortsette. I alle fall et lite halvår til.

Ville vise frem både det gamle og moderne på Røros

Nylig mottok hun Bergstadstipendet for kunstprosjektet «Backstage Røros», som nå henger i galleriet til Kunst og Kaos i Trevarefabrikken på Røros.

– Prosjektet startet med at jeg så silhuetten av slegghaugan og kirka fra oppe ved Rema. Det er et veldig fint motiv, men plutselig så står det jo en ladestasjon der, som bryter med det idylliske bildet. Det synes jeg var veldig interessant, og det er på en måte et symbol på gammelt og nytt i skjønn forening, sier hun og fortsetter:

– Pluss at jeg har kritisert meg selv litt for at jeg har gjenskapt Røros så mange ganger som gammeldags. Skal det ikke finnes noen bilder av hvordan Røros er nå? Det er jo mye gammelt og fint, men det finnes elementer av det moderne også, sier Wintervold.

Artikkelen fortsetter etter bildet.

Eli Wintervolds malerier fra prosjektet «Backstage Røros» henger nå i galleriet til Kunst og Kaos i Trevarefabrikken på Røros.

Kampsport gjorde at hun turte å satse på kunst

I tillegg til å male, skriver Wintervold en fast spalte for Arbeidets Rett og hun driver med kampsport. At hun begynte med kampsport er også noe av grunnen til at hun turte å satse på kunsten.

– Det høres sikkert merkelig ut, men jeg har begynt i Røros Grappling club, som er en slags bryteklubb som driver med brasiliansk jiu jitsu, og det er en øvelse utenfor komfortsonen. En helt fantastisk treningsform og en fantastisk trener. Og jeg tror at hvis jeg ikke hadde begynt med det, så hadde jeg ikke turt å satse, sier hun og fortsetter:

– For det opplevdes bra å være utenfor komfortsonen, og det forplantet seg litt ellers i livet og.

Hør Eli Wintervold fortelle mer om blant annet kunstnerlivet, kampsport, Elden og hør hvilke podcaster hun anbefaler her: