Årets store oppsetning med Verdal Teaterlag blir musikalen «We will rock you». Forestillingen har i tradisjon tro premiere 4. juledag, og nå blir det en heftig øvingsperiode for aktørene som er plukket ut til å bli med.

Høyt nivå

Utplukkingen foretok teaterlaget i helgen. Da gjennomførte de en workshop, som fungerte som en audition. Og her var det både sang og dans gjennom helgen.

Nesten hundre personer møtte opp til workhsop-helg på tetaerloftet i Verdal i helga. Alle med et ønske om å få være med i musikalen «We will rock you» med premiere 4. juledag. Foto: Øyvind Malum

Nesten hundre håpefulle i alle aldre hadde møtt opp, og ifølge kunstnerisk team var kvaliteten høy og det var dermed vanskelig å plukke ut et knippe heldige utvalgte.

Musikalen består av musikk fra Queens rikholdige repertoar, og det er flere krevende musikalske krumspring utøverne skal lever på scenen. Det skal også danses - instruktør er Hulda Vestvik.

Se video fra danseaudition her:

Det var en intens øvingshelg for alle som hadde meldt seg på, og her fikk deltakerne testet både kondisjon, takt og tone.

Alle som hadde meldt seg til kor- og sangroller måtte synge solo foran regissør Tore B. Granås og musikalsk leder Asgeir Skrove.

Tore B. Granås (t.v.) regissør og Asgeir Skrove, musikalsk leder i Verdal Teaterlag sin versjon av musikalen «We will rock you». Foto: Øyvind Malum

Leder for teaterlaget, Frida Lyng Renå, er sikker på at de har det som trengs av kvalitet og energi for å levere på høyt nivå.

Hun har selv sett «We will rock you» i London.

Hør hele intervjuet med leder for Verdal Teaterlag, Frida Lyng Renå, her: