Som siste kommune ut arrangerte Røros den lokale UKM-en torsdag kveld. Med godt over 200 aktører i sving tok det over tre timer å framføre alle sceneinnslagene. Da regner vi også med en pause halveis.

33 sceneinnslag og 54 kunstbidrag var menyen publikum på Storstuggu kunne meske seg i. Og det var folksomt både på og foran scenen.

Kveldens sterkeste bidrag var kanskje guttene fra Moan Gård som helt sikkert aldri har deltatt på UKM tidligere. Nå fremførte de en dramatisering av flukten til Norge og benyttet sterke virkemidler - ja faktisk så virkningsfulle at konfransierene advarte om det på forhånd.

Apropos konfransierene - Hele kvelden ble sydd sammen av to svært dyktige sådanne.  Elisabeth Ruud og David Riddervold var meget konfortable på scenen og hadde god kontakt med publikum.

Juryen fikk som vanlig en svært utfordrende jobb med å finne frem til de som går videre til fylkes-UKM-en på Støren. Dette blir ikke klart før i 12-tida fredag

Kulturskolerektor Nils Graftås var en av mange som likte det han så og hørte på Storstuggu torsdag kveld:

11 år gamle Jenny var en av de som deltok på UKM-en på Røros. Hun var også med i fjor og som da, var det diktskriving hun deltok med også denne gangen. Men til å framføre diktet måtte hun få hjelp av en venninne:

Se bilder fra arrangementet her: (Alle foto: Per Magne Moan)