Det er familien som melder dette via Facebook.

Brynjar Dahlø er et kjent navn ikke bare i Selbu og Trøndelag, men i store deler av Norge. Han begynte tidlig å spille til dans og fikk en lang karriere med trekkspillet på magen.

Tømmerdalens

I 1969 startet han sammen med Aage Moen gruppa som etter hvert ble kalt Tømmerdalens.

De første årene reiste de rundt som trio med gitarist i tillegg til bass og trekkspill. I 1975 utvidet de besetningen med Toralf Borseth på trommer, og i 1977 ble Oddbjørn Kjøsnes med på trekkspill.

Besetningen har endret seg i årenes løp og etter en pause, startet de opp igjen i 1999 som trio. Da reiste de blant annet på turne i USA hvor de også spilte på Norsk høstfest i Minot.

Jan Borseths orkester

I mange år spilte Brynjar trekkspill og var korist i orkesteret til sambygdingen Jan Borseth. Dette var et landskjent orkester som turnerte mye i store deler av Norge og hvor han også var med på flere plateinnspillinger.

- Fra ca 1987 til år 2000 var Brynjar en del av mitt orkester. Vi hadde 13 fine år sammen. På scena fungerte det også veldig godt mellom oss der han spilte 2. trekkspill sammen med meg, sier Jan Borseth

HEDERSPRIS: Mangeårig orkestermedlem Brynjar Dahlø delte ut hedersprisen, et diplom og en kantele, laget av Ingebrigt Kulseth. Foto: Andreas Reitan

Gofotfestivalen

Gofotfestivalen sprang ut fra en ide fra Brynjar og ble første gang arrangert i 2004 på Scandic Hell (som da var en del av Rica-kjeden).

Folk fra Lindesnes i sør til Tromsø i nord har årlig tatt turen til festivalen som samlet 7-800 danseglade mennesker på våren. Faste orkestre sammen med Tømmerdalens har vært Arnsteins og P.A. Røstads orkester.

Gofotfestivalen 2020 med stappfull sal under konserten Foto: Odd Arne Halaas

I mange år virket også Brynjar som journalist og var ansatt i lokalavisa Selbyggen.

Han hadde en stor skrivetrang, noe som blant annet gjorde at han skrev et omfattende bokverk om "Dansemusikk og miljø i Selbu og Tydal". Der presenterte han sammen med medforfatter Joralf Østby en musikkhistorisk gjennomgang av alle orkestrene og musikken som har blitt spilt i Neadalføret.

Onsdag 12. oktober 2022 var han på opptrening i Meråker. Der mistet han balansen og ramlet av en elsykkel. I fallet skadet han nakken, og det endte med et brudd og en alvorlig ryggmargsskade.

Etter en lang operasjon på St. Olavs Hospital ble han lagt i kunstig koma i 14 dager.

Brynjar kom seg aldri etter fallet i Meråker, og 5. februar gikk han ut av tiden 71 år gammel.