Artisten ARY vant i kategorien elektronika. Hun er fra Trondheim og slo med det altså til på første forsøk.

– Jeg har vært artist i 10 år, og først nå vært klar for å slippe debutalbumet. Jeg tror jeg trengte den tiden for å finne noe som føltes ekte. Det er en veldig god følelse å få bekreftelse på at det valget var et godt et, sier «ARY», som trondhjemmeren Ariadne Loinsworth kaller seg, til Adresseavisen.

Hun vant lørdag Spellemann i kategorien «Årets elektronika» for sitt debutalbum «For Evig», som er en hyllest til hennes avdøde bror.

Hun står selv for både låtskriving og produksjon. Dette er Trondheim-artistens første Spellemann.

Internasjonal suksess

Trondhjemmeren Peder Elias vant i kategorien «Årets internasjonale suksess». Bakgrunnen for det er at han er blitt utrolig stor i Sør-Korea. Nå har han altså fått sin første Spellemann hjemme i Norge.

– Jeg kommer til å sitte spent i salen, men jeg har vunnet allerede. Det var en seier å bli nominert, sa Peder Elias Eriksrud Kjørhol (26) til Adresseavisen i forkant.

– Et konkret bevis på jobben man legger ned hver dag, og jeg føler meg enormt priviligert som får leve ut drømmene mine og dele meg og musikken min med så mange!, skriver han i en tekstmelding til avisa etter at det var klart at han vant.

I tillegg vant Rasmus og Verdens Beste Band i kategorien «barnemusikk», med albumet «Tunga på gjerdet». De slo med det ut et annet trønderband som var nominert i samme kategori: Mandarinsaft.

I klassen «Jazz» vant Trondheim Jazzorkester & Gurls med albumet Oui.

Trondheim Jazzorkester & Gurls vant sin klasse med albumet «Oui». Foto: Screenshot NRK TV

Heder til Lillebjørn Nilsen

Lillebjørn Nilsen, som egentlig heter Bjørn Falk Nilsen, har gjort stor karriere både alene og i grupper. 72-åringen har ifølge NTB gitt ut 19 album, senest «Postkort fra Lillebjørn» i 2012. Han har vunnet fem Spellemannpriser, både som soloartist og som medlem av en gruppe.