– Det er artig å være med på for da kan vi synge og sånt, sier Maja, Mariell og Karoline, som er med på hørespillet «Mio, Pio og vennskapsknuten».

Synger og lager rare lyder

De har i det siste vært med på å lage et hørespill, som handler om den vimsete Fabularia, som de voksne alltid blir sinte på fordi hun er for urolig og bråkete.

Fabularia savner en venn som kan akseptere henne for akkurat den hun er. Plutselig ser hun Andrine, den perfekte, fløytespillende og ballettdansende jenta som hun har så lyst til å bli venn med.

Og det store spørsmålet er om Mio, Pio og Tsuki klarer å legge en plan slik at de to jentene kan bli venner.

– For det meste er vi med og synger forskjellige sanger, men vi lager også noen rare lyder, forteller jentene.

Maja Jørgensen er med sammen med 14 andre barn fra Selbu kulturskole, mens Mariell Wagnild-Erichsen og Karoline Nyheim Frengen bor i Trondheim, men har begge slekt i Selbu.

Ellers er alle medvirkende enten bosatt i eller opprinnelig fra Selbu.

– Jeg synes det er utrolig gøy å komme tilbake til barndomsbygda og samarbeide med to av mine første musikkskolelærere, Ivar Aas og John Oddstein Aune. Jeg er veldig takknemlig for at de og Ivars 15 sangelever takket ja til å bidra på prosjektet, sier manusforfatter og sanger Mai-Britt Wagnild.

Elever fra Selbu kulturskole er med og synger på «Mio, Pio og vennskapsknuten». Foto: Karin Jegtvik

Kan bli brukt i skolen

Hørespillet er støttet opp økonomisk av Selbu Teaterforum, og det er Trio Krøll og Bøll som står bak produksjonen, og som også har reist rundt med «Mio, Pio og vennskapsknuten» som teaterforestilling.

«Mio Pio og vennskapsknuten» tar for seg tematikken vennskap, utenforskap og det å være annerledes. Så langt har trioen hatt 30 forestillinger.

– Vi tenker å legge ut hørespillet digitalt, men ønsket er at hørespillet kan bli brukt som et teknisk læringsverktøy i skoler og barnehager. For barn som har utfordringer med å sanse og kommunisere og lære, sier Wagnild.

– For eksempel kan boka brukes i samlingsstunder og være med på å fremme et inkluderende læringsmiljø der barn med særskilte behov kan være mer delaktige i læringsmiljøet.

Dette er Trio Krøll og Bøll i teaterforestillingen «Mio, Pio og vennskapsknuten».

– Spennende opplevelse

Håkon Motrøen Øhlén er også med fra Selbu Kulturskole, og syns det er spennende å få være med på noe helt nytt.

– Dette er en ny opplevelse for meg, og jeg har ikke vært med på noe lignende før.

Men han er usikker på om dette gir ham status som hørespill-stjerne.

– Jeg håper mange har lyst til å høre dette. Det er et artig skuespill, men jeg tror ikke akkurat at jeg blir gjenkjent.

– Jeg tviler på at dette gir meg et kjent navn, men jeg gleder meg til å høre det ferdige resultatet.

Håkon Motrøen Øhlén tror ikke deltakelsen i hørespillet gir ham et kjent navn, men han er glad for at han får være med og sier han ikke har vært med på noe lignende før. Foto: Karin Jegtvik

Målgruppen er barn mellom 4 - 6 år. Det er ennå ikke klart når hørespillet er ferdig til publisering eller hvor det blir å høre, men Wagnild håper de kan få de inn på lydbokappen Fabel.

Hør hele intervjuet med Mai-Britt Wagnild, Håkon Motrøen Øhlén, Maja Jørgensen, Mariell Wagnild-Erichsen og Karoline Nyheim Frengen her: