– Der bodde Amerikas verste masseborderske, fortalte faren ham da han var liten gutt. Siden da har Torger Størseth interessert seg for - og vært fascinert av - historien om Belle Gunness.

Hun ble døpt Brynhild Størsethgjerdet, og vokste opp i Innbygda i Selbu.

Aldri funnet

Belle Gunness er kjent som den verste kvinnelige massemordersken i USA. Hun reiste fra Selbu i 1881 og bosatte seg i Chicago i USA.

I 1900 skal hun ha drept sin første ektemann, og åtte år senere ble hun verdenskjent for å ha drept to ektemenn, flere barn og et knippe med friere.

Hun er aldri funnet. Huset hun bodde i brant, og i brannruinene ble det funnet flere levninger. Blant annet en kvinnekropp uten hode, men det er aldri bekrefta hundre prosent at det var levningene etter Belle Gunness.

Vanskelig å grave i

Så godt som hver påske siden 2001 har Nea Radio sendt en radiodokumentar i seks deler om historien om Belle Gunness. Den er det Torger Størseth som har laga.

Men det har ikke bare vært enkelt å grave i en så grotesk historie.

– Nei, det er klart det har vært vanskelig for lokalsamfunnet, og spesielt for familien Selbu. Det var til og med vanskelig for norskamerikanerne på den tiden dette skjedde, forteller Størseth.

– Det var jo hysj-hysj, og ungen skulle ikke få høre noen ting, og hvis det var de voksne snakket om dette var det bak stengte dører. Sånn var det i USA og, ikke en gang familiene til ofrene snakket om dette.

Hør hele intervjuet med Torger Størseth her:

Dokumentaren om Belle Gunness kan du høre klokka 14.15 hver dag i påska til og med påskeaften. 1. påskedag kan du høre en oppsummering av nye opplysninger som har kommet fram etter at dokumentaren ble laga.

Den er laga av Torger Størseth, og serien er produsert av Andreas Reitan og Kirsten Røset i Nea Radio og sendt for første gang i 2001.