- De beste råvarene i landet finner du ved sjøen og i fjelltraktene i Midt-Norge. Det sier forfatter Øivind Hånes som i helga lanserte den nye boka "Eventyrlig: Jakten på de beste norske råvarene" i Skottgården i Brekken.

Bokprosjektet har prøvd å finne de aller beste råvarene i landet, og mer enn hundre sider i boka viser fram Brekken og Røros-området både i tekst og bilder.

- I trakter der klimaet er karrig og tøft finner vi råvarer som er helt unike, sier forfatter Øivind Hånes som selv har røtter fra Galåen:

Lanseringa av boka skjedde i Skottgården i Brekken der gjestene fikk innblikk i arbeidet med boka og historien bak. Kjendiskokk Karla Siverts, tidligere kokk på blant annet Smalhans i Oslo, har hatt stor innflytelse på prosjektet. Karla Siverts fikk aldri oppleve at boka ble virkelighet. Hun døde i kreft før manuset gikk i trykken.

- Karla og jeg hadde planer om at kokker fra Olso skulle komme og lære seg å lage vår tradisjonsmat og føre arven videre. Slik ble det ikke, men takket være boka, er både de gamle oppskriftene og området ivaretatt på en meget fin måte. Og gjennom kontaktene vi har fått gjennom dette prosjektet, kjenner jeg meg sikker på at vi vil føre arven videre, avslutter Jorid Skott Svendsen.