Kvinner i alle aldre kommer spent inn i DABA art cafe & øko på Stjørdal og med seg inn i de fargerike lokalene har de bærenett med pledd, yogamatter og ullsokker.

– Jeg er spent, sier en av dem.

– Dette er noe jeg vil gjøre for meg selv og fra nå er torsdagene hellige for meg. En annen er litt usikker på hva hun går til.

– Jeg har drevet med tradisjonell yoga, men dette er nytt. Du må nesten spørre meg om noen uker, ler hun. Så kommer yogalærer Suzanna Westaway selv inn fra vintermørket, en energibombe av et menneske, opprinnelig fra Serbia, gift med en brite og bosatt i Trondheim.

– Som ingeniør er jeg bestandig ute etter naturlige forklaringer på det som skjer. Det finner jeg innenfor Kundalini Yoga.

Saken fortsetter under lydklippet

Vitenskapelig

Det er nettopp det Suzanna mener er vitenskapelig etterprøvbart som har overbevist henne.

– Jeg er ikke egentlig en såkalt alternativ person. Men når vi uttøver de forskjellige teknikkene vet jeg at det resonnerer i kroppen på en forutsigbar måte. Hun forklarer at det handler om positurer, der forskjellige muskler og organer i kroppen blir påvirket, og også om lyd, såkalt chanting.

– Vi chanter på forskjellige frekvenser og det har en direkte effekt. Kroppene våre er energisystemer som kan påvirkes.

Autentisk

Kundalini yoga sies å være den eldste formen for yoga.

– Derfor er den også autentisk, hevder Suzanna. På spørsmål om hva som skiller den fra andre typer yoga du kan praktisere, svarer hun at Kundalini yoga fokuserer mer på sinnet.

– Her er sjel og sinn like viktig som det fysiske. Og det behøver ikke være mer fysisk enn du gjør det til, forsikrer hun.

– Fleksibiliteten kommer etter hvert, det er prosessen som er viktig.

Harmoni

Suzanna startet først en gruppe på DABA. Den ble raskt full, så hun startet en til. Velga Bakkemyr, som driver kafeen, har deltatt på kurset.

– Jeg er bestandig skeptisk til slikt, tilstår Velga.

– Men jeg tenkte at jeg skulle prøve og vet du, etter tre ganger kjenner jeg faktisk at ett eller annet holder på å skje i kroppen! Hun forteller om lange dager på jobb og om hvordan hun plutselig har fått mer energi.

– Jeg syntes faktisk det er helt merkelig, men i følge Suzanna er det en naturlig konsekvens av Kundalini yoga, ler hun.

Brer om seg

De spente kursdeltakerne finner seg til rette i lokalet som for anledningen er ryddet for bord og stoler. Dempet jazz strømmer fra høytalere i lokalet og de fargesprakende maleriene som er en del av utstillingen som for tiden henger i kafeen, gjør trøndervinteren litt mer utholdelig. Den første timen kan gå igang.

– Jeg ser at Kundalini yoga blir stadig mer populært, sier Suzanna.

– Det er fordi det faktisk virker!