Da Joakim Kleven var 19 år, veide han 55 kilo. Han var 184 centimeter høy og radmager.

– Som barn fikk jeg bestandig høre at jeg var lubben og tjukk. At jeg hadde jentepupper, sier 25-åringen som i tillegg til å være mannen bak blant annet nettserien Sweatshop, også er en av deltakerne i realityserien Sophie Elises Verden.

– Da jeg kom ut av skapet som 19-åring, fikk jeg spørsmålet om jeg skulle være han store sterke i forholdet, eller om jeg skulle være den feminine tynne. Hva slag homo skulle jeg være? Ettersom jeg i hvert fall ikke kunne være stor og sterk, måtte jeg bli han tynne, og da måtte jeg slanke meg, forteller Joakim, som understreker at han bestandig hadde familiens fulle støtte da han kom ut som homofil.

– Likevel fikk jeg altså store problemer.

Saken fortsetter under lydklippet

Nyter livet

I dag har Joakim normal kroppsvekt og stortrives med livet - og med kroppen sin.

– Men jeg har jo ikke den drømmekroppen vi bestandig blir eksponert for over alt i media. Jeg har ikke de brede skuldrene og sixpacken, men det må være greit. Når jeg tenker på hvor mye tid jeg har brukt på å fokusere på kroppen min, er det nesten ikke til å tro i dag. Han sier dette til tross for at han også er en del av bloggemiljøet og at han også har en rolle i en av landets mest sette realityserier, nemlig Spohie Elises Verden.

– Jeg nyter livet og får oppleve mye spennende. Men det er mye fokus på utseende i dette miljøet og det syntes jeg lite om, sier han og forteller at narsissismen kan han være foruten.

– Men jeg mener at i serien vår, så er vi faktisk ekte. Det handler om følelser og ingen ting av det du ser er scriptet.

Vanskelig: Da Joakim Kleven var 19 år veide han 55 kilo. Da han bestemte seg for å ta tak i situasjonen tok han dette bildet for å minne seg selv på hvordan han aldri ville ha det igjen. Foto: Privat

Bak kamera

Joakim befinner seg vanligvis bak kamera og har blant annet laget musikkvideoer for en rekke norske artister. Likevel, da bestevenninnen Sophie Elise ville ha ham med i en realityserie, takket han altså ja.

– Det var jo veldig rart å plutselig skulle være på den siden av linsa, men du venner deg til det, ler han.

– Som jeg sa, så føler jeg at det vi gjør er ekte og da er det greit. Dessuten er Sophie så ærlig på at hun sliter med angst og depresjoner og det mener jeg er svært viktig at ungdom som følger henne får se.

Ikke kjøpt

Joakim er også blogger, men tilstår at han ikke tjener mye på det.

– Jeg gjorde jo serien Sweatshop, som handler om hvordan klær vi kjøper billig blir produsert. Dette har ført til at jeg nekter å linke til den type produkter fra bloggen min, noe som igjen betyr at jeg ikke tjener særlig mye penger på det. Jeg kan ikke reklamere for noe jeg ikke kan stå inne for.

Mest kvinner

– Det har vært en fin debatt i det siste om hva slags påvirkningskraft bloggere og såkalte influencers har på sine følgere og det syntes jeg er bra. Det snakkes også mye om kroppspress og da også om spiseforstyrrelser. Joakim sier videre at det stort sett er kvinner som tar tak i denne problematikken.

– Det er jo også mange menn som sliter med dette, så derfor syntes jeg det var viktig å stå fram med min historie. Dette er ikke noe jeg gjør for å få oppmerksomhet, men fordi jeg føler at vi som har en mulighet til å bruke plattformen vi har fått, faktisk har et ansvar for å sende de riktige beskjedene, sier Joakim Kleven.

Se videoen her:

https://youtu.be/riCM5z-fF4Y