I gata var det Bålstedet fra Gjøvik som vant prisen for beste stand.

– Jeg ble veldig overrasket. Det var kjempegøy, sier daglig leder Thomas Sønes, som er på Rørosmartnan for første gang i år.

Bålstedet selger bålpanner med fullstendig forbrenning, slik at man slipper den sure røyken ved bålet. Juryen hadde følgende begrunnelse:

«Prisen for beste stand går til en utstiller som presenterer produktene på en ryddig og interaktiv måte. Fliden utstilleren har gjort seg med å utforme standen som et miljø der du ser kombinasjonen mellom produktene, setter opplevelsen i sentrum. Med bålvarmen som et naturlig midtpunkt blir han et samlested på det nye torget foran Domus».

Nominert som nummer to og tre var Beljo treleker og Tynnkakebakeren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bålstedet selger bålpanner med fullstendig forbrenning, slik at du slipper den sure røyken fra bålet, forteller Sønes. Foto: Margit Rugelsjøen Wintervold/VR

I Martnashallen var det Macrame Gardens of Norway som vant, tett fulgt av Rørosmeieriet og Epleblomsten fra Telemark. Dette skrev juryen i sin begrunnelse:

Prisen for beste stand går til en utstiller som har blåst liv i et gammelt håndverk og satt det inn i en moderne tid. Med sitt fokus på naturlige materialer og en enkel og ren livsstil som gjenspeiles i presentasjonen, synes vi denne familiefokuserte utstilleren skiller seg ut.

I martnashallen var det Macrame Gardens ved Rebecca Atkins som vant. Foto: Torny Wigum