Artisten Børge Pedersen sovnet inn på St. Olavs Hospital lørdag kveld.

Produsent Skjalg Raaen har jobbet tett sammen med Pedersen gjennom mange år, og husker mannen med den store stemmen som et menneske med et stort hjerte.

– Børge hadde omtanke for alle. Enten han malte Kiss-sminke på ungene under Bakklandetfestivalen, eller han engasjerte seg i Kirkens Bymisjon eller Frelsesarmeen, så var omsorgen der.

Pedersen minnes som en fantastisk vokalist og skuespiller.

– Men først og fremst var han en virkelig fin fyr og rett og slett ute av stand til å si nei, sier kameraten og ler stille før han nevner det han kaller Børges urkraft.

– Han sang med hele kroppen. Han sang fra hjertet og magen og nyrene. Det var ikke noe kalkulert eller jålete over ham, og måten han sang på det er måten han var på som person. Han ga bestandig 100 prosent.

Saken fortsetter under bildet:

Minnes kameraten: Skjalg Raaen har jobbet tett sammen med Børge Pedersen i mange år. Foto: NRK

Børge Pedersen la aldri skjul på at han slet med rus i perioder av livet. I de senere årene engasjerte han seg sterkt i både Kirkens Bymisjon og Frelsesarmeen.

– Men det engasjementet han viste der, det hadde han for alle. Han ga alt, enten det var i en 50-årsdag eller på Trøndelag Teater.

Utfordringene med rus, gjorde at Børge Pedersen ikke helt fikk det gjennombruddet han var spådd å få.

– Men heldigvis fikk Børge skinne like før pandemien, sier Raaen.

– Vi hadde to utsolgte konserter i Ila Kirke med strykere og det hele, og der fikk han virkelig vise at han mestret også dette formatet, noe han helt klart fortjente.

Skjalg Raaen tror ikke alle er klar over hvilken stor artist Børge egentlig var.

– Men det rår man ikke over, sier Raaen og vil at vi skal huske alle Børges sider.

– Han var den kompisen som spurte deg hvordan det gikk, han var tøysekoppen. Han var både artisten som an som sang fra hjertet av full hals. Børge var også han som nesten hvisket.