Marit Vestrum er prosjektleder for prosjektet Arkivformidling Trøndelag og ønsker nå at så mange som mulig skal få med seg møtene og arkivdykkene de arrangerer. Det er fortsatt en pågående prosess med å samle inn film, lyd og notesamlinger fra hele Trøndelag. Grunnet koronasituasjonen har de valgt å arrangere disse treffene digitalt.

- Når man melder seg på får man tilsendt en link som man trykker på for å bli med, sier Vestrum.

Stor interesse

Målet med prosjektet er å prøve å få oversikt over tilstanden til folkemusikken, folkedansen og gammeldansen er i Trøndelag i dag. Frem til nå er det arrangert to digitale treff og Vestrum kan fortelle om god respons så langt. I treffene vises det frem godbiter av film- og lydklipp de allerede har fått inn.

- Det har vist seg at det er stor interesse, særlig når vi informerer om hva det handler om. Det er mange som ikke vet at det finnes arkiv med et sånt mangfold, med slåtter på alle slags instrument fra langt tilbake i tid, gamle sanger, kauk og barneleker. Interessen har vært stor, men koronaen har gjort det vanskelig, sier hun.

Håpet er at de digitale treffene kan få informasjonen ut til mange og at det resulterer i enda mer materiale inn til arkivet.

Om du ønsker å melde deg på kan du følge denne linken:https://www.folkemusikkogfolkedans.no/arkivformidling-trndelag/2021/4/15/arkivdykk-med-innspillsmte-neadalen-merker-og-stjrdal