Astrid Bårdstu Folvik (23), litt ålbygg og litt trondhjemmer, gikk denne uken helt til topps i en skrivekonkurranse i avisa Fjell-Ljom.

Vinneren ble offentliggjort under åpningen av Røros Bibliotek onsdag ettermiddag og det var en svært overrasket prisvinner som mottok bevistet på førsteplassen - en sjekk pålydende 20.000 kroner.

VINNEREN: Redaktør Nils Kåre Nesvold overrekker sjekken til Astrid Bårdstu Folvik. Foto: Per Magne Moan

Bidrag fra hele landet var kommet inn i konkurransen som ble igangsatt av Fjell-Ljomredaksjonen etter lengre tids brainstorming om hva lokalavisen kunne bidra med til åpningen av biblioteket.

Vinneren av skrivekonkurransen visste ingenting på forhånd om at hennes bidrag, novellen «Det siste sukket», hadde sjarmert juryen mest av alle de 34 bidragene som hadde blitt sendt inn.

– En sterk, nydelig og hjerteskjærende historie, som både er sår og skjør, og handler om dilemma, dårlig samvittighet og døden, het det i uttalelsen fra juryen.

Faksimile fra artikkelen som kommer på trykk i Fjell-Ljom til uka

Prisvinneren, som for tiden utdanner seg til sykepleier, sier hun er glad i å skrive, og utelukker ikke at det kan komme mer fra det holdet i fremtiden.

Vinnernovellen kommer på trykk i papiravisen til Fjell-Ljom torsdag 14. desember.

Hør intervju med Astrid Bårdstu Folvik her: