Det lå 80-tall i lufta da Def Leppard entret scenen under Trondheim Rocks 2019 torsdag kveld. Hit etter hit traff publikum bokstavlig talt i magen og allsangen ljomet under den grå Trondheimshimmelen. Ja, lyden var for høy og til tider ble musikken utydelig. Men spillegleden, ikke minst blant ivrige luftgitarister, var upåklagelig. Og la det være sagt; på tross av at gutta i Def Leppard alle er i 50-årene, var de fremdeles i stand til dominere scenen.

Foto: Anne Gundersen

Hysteria

Animal, Pour Some Sugar On Me og ikke minst Hysteria, var blant høydepunktene i settet. Og særlig under Hysteria fikk konserten en ekstra dimensjon da en video som viste hele bandets karriere ble vist på storskjerm. Og da en hyllest til David Bowie - noen takter fra Heroes - snek seg inn i låta, ble det rørende. Faktisk.

Foto: Anne Gundersen

Luftgitar

Nå er det sånn at å være musikkanmelder er et eget fag. Nea Radios journalist skal ikke påberope seg å mestre denne sjangeren. Men stemningen, den kan kun beskrives som herlig. Trondheim Rocks fungerer fordi området ved E. C. Dahls utnyttes maksimalt og fordi både headlinere og andre band virker å være valgt ut med omhu og med en spesifikk målgruppe i tankene; nemlig de som spiller luftgitar i andres påsyn uten å skjemmes. I skrivende stund er det enda to dager igjen av festivalen. Ta turen. Både fordi artistmenyen er fantastisk og fordi det er viktig å støtte opp om festivaler som dette. Det at det er mange av dem betyr ikke at det går av seg selv. Det blir litt som nærbutikken. Den må brukes om du vil at den fortsatt skal være der for deg.

Foto: Anne Gundersen