Røros Folk Festival arrangeres i år for femte gang fra 6-9. juni. Programmet er lansert i små doser fram til billettsalget starter 1. april, og nå er altså Ingeborg og Sigrid klare for festivalen.

- Å fremheve lokale og regionale artister er svært viktig for Røros Folk Festival. I år kan vi by på konsert med to "Up and coming" felespillere; Ingeborg Ulberg Sommer fra Røros og Sigrid Stubsveen fra Engerdal, skriver Røros Folk Festival i ei pressemelding.

Selv om Ingeborg og Sigrid er oppvokst i nabokommunene Røros og Engerdal, måtte de til Vinstra for å treffes. Siden da har de gått i samme klasse både på videregående og senere på musikkhøgskolen i Oslo. I år har de tiårsjubileum med samspill og avslutter hvert sitt masterprosjekt med fokus på musikken fra deres tradisjonsområder.

På denne konserten blir publikum kjent med musikken, spellemenn og spillestilene fra tradisjonene. Repertoar, stil og uttrykk bærer på hver sin måte preg av de ulike samfunnene Røros og Engerdal har vært, og selv om områdene grenser til hverandre er musikken ganske forskjellig.

Konserten varierer mellom solospill og samspill, og duoen er opptatt av å trekke frem mangfoldet av spillestiler som finnes innad i tradisjonene.