Det har gått 23 år siden oppstarten i 1996, og siden den gang har det blitt ni album med ærlige tekster og melodier som publikum trykker til sitt hjerte.

Produktiv sommer

I fjor kom albumet "Du & ej & metoo" med den omdiskuterte låta "Metoo" som plateselskapet Tylden ikke ville gi ut, noe som resulterte i at Vassendgutane ga ut låta på egen hånd til stor suksess.

På juni i år kom låta "Skaldyrfest" og tidligere denne uka slapp de låta "Sånn so det va før" som er et nostalgisk tilbakeblikk på ungdomstida med råning i både Granada og Opel Commodore. Gutta i bandet tror "Sånn so det va før" blir godt mottatt av publikum og har fått gode tilbakemeldinger på den. Låta er i god, gjenkjennbar vassend-stil, og er skrevet av duoen Bjørn Dalene og vokalist Arthur Johan Bjørdal som også er opphavet til suksesslåta "Granada" som ble utgitt i 2005. Bandet er ett av få band som har to vokalister, i tillegg til Arthur Johan Bjørdal er også Sindre Aam både vokalist og låtskriver, og det var han som skrev teksten til "Ungkar med dobbelseng".

Coverbilde til den nyeste låta "Sånn so det va før" Foto: Vassendgutane

Sommerfæstivalen i Selbu

Lørdag kveld klokken 23 entrer bandet scenen på Årsøya i Selbu etter en lang kjøretur fra Breim i Sogn og Fjordane, hvor de spilte fredag kveld. Det er ikke første gangen de tar turen til Selbu, og de ser som alltid frem til en god fest når de tar turen til Trøndelag. De avslutter årets utgave av Sommerfæstivalen i Selbu, hvor Beist og Dirty Deeds også spiller lørdag kveld.

Nea radio møtte Vassendgutane da de var på tur til Selbu, og i avspilleren under kan du høre intervjuet med Sindre Aam og Arthur Johan Bjørdal.