Pressemelding fra Karibu

Sammen med Bergstadkoret, Bergstadens Brass, Singsås Damekor og Haltdalen mannskor skapes det varmblodige rytmer med hjelp av afrikanske toner i den kalde vinteren på konserten «Karibu» i Røros kirke lørdag.

Jan Magne Førde er musikalsk ansvarlig og solist. Sammen med han er et utvidet Bergstadens brass ensemble. Denne gang har de forsterket kvintetten med slagverk, bass og piano.

Sammen med 3 av regionens kor vil dette gi et fyrverkeri av en konsert med litt andre klanger og tekster enn folk vanligvis forventer i martnan.

– Dette er også en lærerik periode for oss som jobber med musikk til daglig fordi Jan Magne Førde er inspirerende og motiverende. Når vi kjenner at ting funker, at 100 utøvere på øving kjenner den samme grooven, da er det veldig morsomt å være med, sier prosjektleder Nils Graftås, en av initiativtakerne i Bergstaden Brass.

For Nils er dette også et familieprosjekt i og med at kona Berit Konstad Graftås er dirigent for Bergstadkoret.

– Vi har startet øvingene i høst og har sett fram til disse konsertene lenge. Selv om vi har hatt samarbeidsprosjekter før, er dette nytt både musikalsk og i størrelse, sier en spent Berit Konstad Graftås.

Søndag holdes konserten i Singsås kirke.