Stødig og samstemt ut til fingerspissene entrer kammerkoret Levanger kulturkirke onsdag kveld. Og fra første tone fanger de publikum i en nærmest trolsk stemning, og lager rammen for en konsert som blir alt annet enn traust og tradisjonell korsang.

Proft, rått og vakkert

På scenen står Ingrid Blesterdalen med fiolinen, Frode Fjellheim har tatt plass bak tangentene og Snorre Bjerck bak perkusjonen. Snart finner koret sine plasser på hver side av scenen, og sammen med de profesjonelle musikerne legger de et lydbilde som kler kulturkirken.

Det er proft, det er rått, det er tidvis sart og det er vakkert. Og med musikalsk humor og snert. Publikum får både transjoik, pols, brudemarsj og folkemusikk, og konserten glir elegant og smidig fra den ene sjangeren til den andre.

Hør Intervju med Odd Magne Bakken og Odd Håpnes i Levanger kammerkor før konserten her:

Feirer 50 år

Levanger kammerkor feirer 50 år i år, og dette er den første store konserten i jubileumsåret.

- Dette er nok et av årets høydepunkter, ja, sier dirigent Per Christian Rolin.

- Veldig gøy å spille og synge sammen med profesjonelle musikere. Koret løfter seg av å være med på dette, og det gir jo en ekstra gevinst, mener Rolin.

Konsert med Levanger kammerkor, Frode Fjellheim, Ingvild Blæsterdalen og Snorre Bjerck i Levanger kulturkirke. Foto: Karin Jegtvik
  • Frode Fjellheim er en av Norges fremste komponister og artister og har røtter i joik og samisk kultur. Han er leder av bandet Transjoik, og er verdenskjent med for å produsere musikk til Disneyfilmene Frost og Frost 2.

  • Ingvild Blæsterdalen er felespiller og folkemusiker, som opprinnelig kommer fra Røros. Nå bor hun i Verdal og dette er andre gangen hun samarbeider med kammerkoret og Fjellheim.

  • Snorre Bjerck er en allsidig norsk jazzmusiker og perkusjonist, som er bosatt i Bergen. Bjerck har samla impulser fra store deler av verden, og har et trommesett noe utenom det vanlige.

Ut på turné

Det var ikke vanskelig å se at både koret og de profesjonelle musikerne på scenen trivdes i lag, og de utfylte hverandre godt musikalsk.

- Det er veldig flott å spille sammen med kammerkoret, sier Frode Fjellheim.

- De har jobbet knallhardt og lenge, så dette ble veldig tøft, fortsetter han.

Konserten i Levanger kulturkirke var den første av totalt tre konserter, for nå skal de de ut på en liten turné. Torsdag skal de til Stiklestad kirke i Verdal og på lørdag skal de til Bergstaden Ziir i Røros.

- Vi gleder oss. Stemningen i Levanger var fantastisk, så det håper vi på videre også, sier Fjellheim.

Hør intervju med dirigent Per Christian Rolin og Frode Fjellheim her: