På perrongen var tittelen på årets revy og det var et velsmurt maskineri som fikk latteren fram i det ene nummeret etter det andre under premieren i Bruket kulturhus lørdag. Fra de eldre herrers daglige kopp kaffe på Cafe` Rampa, til statsbesøk fra fjerne land, klarte gjengen å formidle det meste av tidsbildet, selv den nylige utviklingen i KrFs partitopp.

Saken fortsetter under lydklippet

Ferske fjes

De yngre revykreftene i kommunen kom klarere til sin rett i år enn tidligere. Kvartetten Dina Venn Iversen, Kristin Nybrodahl, Eirin Josefine Leirvik og Malin Lindgjerdet har vært med tidligere i forskjellige oppsetninger, men nå fikk fikk de virkelig vist at rekrutteringen skorter det ikke på i Hommelvikrevyen. Særlig Kristin Nybrodahls parodi på ordfører Ingrid Aune var kostelig.

Tiur om min hals

Nåværende varaordfører Ole Hermann Sveians drøm om å kunne henge kjedet med den ettertraktede tiuren rundt halsen, ble glitrende illustrert av Tore Hammers skillingsvise om ordførerdrømmen. Nok en gang kom Hammers til daglig godt skjulte talenter for et liv på de skrå bredder, til syne for et begeistret publikum.

Mr Sandberg

At Per Sandberg er en mann som har fått ny lyst på livet, hadde heller ikke gått besetningen i Hommelvikrevyen forbi. Dansende burkakledde kvinner sang og svaiet til tonene fra Mr. Sandman, for anledningen omskrevet til Mr. Sandberg, mens en tydelig forført tidligere fiskeriminister så henført på.

Debutant

Sopran Mildred Marita Ramberg Røthe var fornøyd med debuten som revyskuespiller.

– Det er en annen måte å jobbe på enn det jeg har gjort før, men dette har vært en morsom prosess, sa hun etter premieren. Også regissør Roar A. Tromsdal pustet lettet ut.

– Jeg var egentlig ikke bekymret, men det er godt å se hvor godt det har fungert. Og toget, det er i rute, så det er bare å møte opp På perrongen for å få med seg de neste forestillingene av Hommelvikrevyen. Turen tar deg på en velskrevet og herlig framført reise fra det ultralokale til de store globale spørsmål og latteren er garantert.