I 2016 har Nea Radio presentert 3700 artikler på nettet fra små og store hendelser. I en årskavalkade tar vi et kort tilbakeblikk på nyhetsåret 2016.

Kongebesøk, bjørnefelling, nærgående tiur og en badende Arnfinn Strømmevold er med i vår årskavalkade - del 2.

Mai:

Dirigent Sir Simon Rattle og Linsay W. Foto: Marit Manfredsdotter.

Sterkt gjensyn med Berlinerfilharmoniens dirigent Sir Simon Rattle:De spilte sammen for 37 år siden. Søndag møttes de igjen. Berlinerfilharmonikernes sjefdirigent Sir Simon Rattle og Fjøsakademiets gründer, Lindsay Winfield-Chislett.

Ble arrestert etter å ha kysset ung gutt: En beboer ved Haltdalen Transittmottak ble før helga arrestert og siktet for seksuell tilnærming til en yngre gutt. - En misforståelse, sier politiet. Saken er henlagt.

Omlag 70 deltok i 1. mai-toget på Røros. Foto: Nils Kåre Nesvold

Historisk 1. mai på Røros:For første gang arrangerte LO, Røros SV, Røros AUF og Røros Arbeiderparti et 1. mai-arrangement på Røros.  Det var 25 år siden det forrige gang var 1. maitog i Bergstaden.

Selbu godtok intensjonsavtalen: Under kommunestyremøtet godtok Selbu kommunestyre enstemmig intensjonsavtalen. Det betyr at det nå kun er kommunestyret i Stjørdal som kan velte intensjonsavtalen mellom Selbu, Tydal, Meråker og Stjørdal.

Håvet inn kontrakt til 12-13 millioner kroner i åretProtex i Ålen fikk kjempekontrakt med Forsvaret om å levere feltstøvler.

Omlag 100 personer møtte opp i Bell amfi. Foto: Andreas Reitan.

Selbu eller Værnes: Selbu som egen kommune eller som del av en ny stor Værnes kommune? Det var den sentrale problemstillinga på folkemøtet om kommunereformen i Bell amfi.

Midtstuggu lever videreMidtstuggu blir navnet på aktivitetshuset i Ålen. Navnet ble foreslått av Sander Skogås.

Forhindret storbrann i Selbu:  Brannmannskapene fikk raskt kontroll på brann i Selbu, men det kunne fort gått mye verre.

Snur om sameflagg: Tidligere denne uka har ESC sine flaggregler blitt møtt med massiv motstand og kritikk, etter det ble kjent at sameflagget ikke er tillatt under Eurovision Song Contest .

ØYE MÅL: Erik Røen har trent hardt i fjellet i vinter for å nå målet om å bestige Galdhøpiggen. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Se Norge Rundt-innslaget med Erik Røen: Fredag kveld sendte Norge Rundt et innslag med Erik Røen i Hessdalen som skal gå på Galdhøpiggen med 80 kilos vekter på ryggen. 28. mai måtte han bryte på 2030 m.o.h.

Neanettkunder forsøkt svindlet: En falsk spørreundersøkelse som ser ut som den kommer fra Neanett har forsøkt svindle flere kunder av nettleverandøren.

Salvesen i strupen på ForseliusMener streiken handler om et anstendig norsk arbeidsliv og en lønn til å leve av i hotellsektoren på lang sikt.

Tore Tiur. Foto: Andreas Reitan.

VIDEO: Nærgående tiur til angrep: Se videoen der Tore Tiur gikk til angrep på rødvinsglasset til redaktøren.

Bjørn Wirkola til åpningskamp og jubileum i Brekken: Bjørn Wirkola kommer til åpningskampen i Brekken lørdag mot Hegra. I år er det 40 år siden Brekken fotball debuterte i det som da var 3. divisjon. Wirkola var da spillende trener i Brekken.

Utreder salg av Neanett: Det er nå satt i gang en utredning for å undersøke om Neanett skal selges.

Folksomt på folkemøte i TydalOver 120 møtte opp i Tydalshallen da Tydal kommune inviterte til informasjonsmøte om kommunereformen.

Ordførere kritisk til prosessen i StjørdalOrdførerne i Tydal og Selbu er ikke videre fornøyd med at Stjørdal nå igjen forkaster intensjonsavtalen.

FØRST I TOGET: Trommeslagere fra kulturskolen. Foto: Nils Kåre Nesvold

17. mai på Røros17. mai på Røros ble feiret i strålende sol og kjølig nordavind.

17. mai-feiring i Selbu:  Se bilder fra feiringen i Selbu.

Kommunen vant rettssak etter møkkspredningEn grunneier og leietaker i Haltdalen er dømt til å betale Holtålen kommune nærmere 270.000 kroner etter rettssaken om møkkspredning.

Forslag til intensjonsavtale mellom Os, Røros og Holtålen er klarIntensjonsavtalen mellom Røros, Os og Holtålen er godkjent av ordførere, opposisjonsledere og tillitsvalgte fra de respektive kommunene.

JA OG NEI: Holtålenordfører Jan Håvard Refsethås anbefaler en intensjonsavtale om kommunesammenslåing med Røros og Os. Partifelle Heidi Greni står på sitt nei-standpunkt. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Han sier ja - hun sier nei: Holtålenordfører Jan Håvard Refsethås sier ja til intensjonsavtalen om å slå sammen Røros, Holtålen og Os. - Et uklokt råd til innbyggerne, sier partifelle Heidi Greni.

Stork i Selbu:  For første gang er det observert stork i Selbu.

Hotellstreiken er over:  (21/5) Natt til lørdag kunne Fellesforbundet melde at den nesten fire uker lange streiken i hotell- og restaurantbransjen er over.

Brann i enebolig på Glåmos:  Nødetatene har rykket ut til en brann i en enebolig i Vollaberget på Glåmos.

Kjørte på kamerat i fylla - dømt til betinget fengsel:  En 55-åring er dømt til betinget fengsel i 30 dager etter promillekjøring og brudd på veitrafikkloven.

Stjørdal velger bort Selbu, Tydal og Meråker:  Stjørdal går for intensjonsavtalen med Frosta.

Stjørdal og Frosta underskrev intensjonsavtalen:  Ordfører i Stjørdal, Ivar Vigdenes, inviterte til pressemøte i kontrolltårnet på Værnes. Der signerte Vigdenes og ordføreren i Frosta, Trine Haug, intensjonsavtalen mellom Stjørdal og Frosta.

Folkeavstemming avlyst: Det blir ingen rådgivende folkeavstemming mandag, verken i Selbu, Tydal eller i Meråker.

FAMILIE: Karl-Olav Hansen (sønn av flygeren) fikk blant annet møte Anne Katrine Elvinsdatter Stjern. Til høyre Hansens kone May-Britt Albrigtsen. Foro: Nils Kåre Nesvold

Sterkt møte snart 60 år etter flystyrten: Sønnen til piloten som styrtet med et småfly i Svølgja i mai 1957 var bare to år da ulykka skjedde. Lørdag fikk Karl-Olav Hansen se åstedet før første gang. Det ble et sterkt møte.

Går for bom på fv. 30: Rute 30 har mandag vedtatt å gå for bompengefinansiert utbedring av fylkesvei 30.

Holtålen godkjente samarbeidsavtalen:  Tidenes raskeste kommunestyremøte i Holtålen vedtok  å godkjenne intensjonsavtalen og samarbeidsavtalen mellom Røros, Holtålen og Os kommuner.

Hjortedyrsykdom fra Nord-Amerika påvist i Selbu:   Det er andre gang sykdommen Chronic Wasting Disease (CWD) blir påvist i Europa.

BOLIGHUS REDDET: Fjøset på gården er nedbrent, og bolighusene er utenfor fare. Foto: Ingrid Nesvold Engan.

Fjøset nedbrent - bolighusene utenfor fare:  Fjøset på en gård i Haltdalen er nedbrent, og bolighusene er utenfor fare.

Juni:

Holtålen ut av ROBEK-lista:  Holtålen kommune er ikke lenger på den såkalte ROBEK-lista etter at administrasjonen har lagt fram et regnskap med et overskudd på vel 2,1 millioner kroner.

Bergstadstipendet til Axel Barø AasenRøros formannskap vedtok å tildele Bergstadstipendet 2016 til Axel Barø Aasen.

Selbu best i kommunetest:  Blant kommunene Røros, Holtålen, Tydal og Selbu, gjør Selbu det best i Forbrukerrådets kommunetest.

Arnfinn Strømmevold. Foto: Per Magne Moan.

Bildeserie: Så fikk Arnfinn endelig bade:  Bade- og spaanlegget ved Røros Hotell ble åpnet med plask og stup.

Svært godt resultat for Tydal kommune:  Kommunestyret i Tydal godkjente enstemmig årsresultatet for 2015. Kommunen hadde et regnskapsmessig mindreforbruk på 9,6 millioner kroner!

Niklas vant Oslo Ski Show: Niklas Dyrhaug spurtslo Petter Northug jr i rulleskirennet Oslo Skishow lørdag.

Selbu og Tydal lensmannskontor kan bli lagt nedPolitimester Nils Kristian Moe foreslår å omorganisere politiet i Trøndelag til 13 tjenestesteder og sju enheter. Lensmannskontoret i Røros skal bestå, men lensmannskontoret for Selbu og Tydal blir lagt til Stjørdal.

Per Kvalvaag og Linda Aune. Foto: Stian Elverum.

Linda blir prest i Neadalen- Den som ikke liker meg, liker Linda, sier sogneprest i Selbu og Tydal, Per Kvalvaag.

Trekkspillhistorie i SjøbygdaDet ble et historisk sus da to nye trekkspillere skulle innlemmes i Hall of Fame.

Vil slå sammen Røros og Tydal:  Et tettere samarbeid og en sammenslåing av Røros og Tydal på sikt vil være en styrke for alle parter. Det sier Rune Kurås fra Røroslista.

I kø for å stemme:  Valglokalene i Os og Holtålen var godt besøkt mandag. Tidvis var det køer for å stemme.

8 av 10 sa nei i Holtålen: - Tyder på skepsis til rørosinger- Valgresultatet kan tyde på skepsis til rørosinger og at innbyggerne er fornøyd med administrasjon og politikere i egen kommune, sier ordfører Jan Håvard Refsethås.

LA FRAM PLANER: Fra venstre Harald Hauge, Jarle Østgård, Roar Sundt og Hilde Bergebakken. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Slik blir Falkbergets Hus: Planene for Falkbergets Hus på Røros ble presentert på et åpent møte.

VIDEO: Vivi prest ba for Aursunden og fisken:  Historiens første sikmesse ble søndag arrangert i en gapahuk på ved Aursunden. Sokneprest Vivi Schwencke Johnsbråten ba for fisken i sjøen.

Væpnet politiaksjon på Røros:  Store politistyrker gikk tirsdag ettermiddag til væpnet aksjon i en leilighet i Gjøsvika på Røros.

Coop Brekken best i landet:  - Det er nesten unntakstilstand her nå, sier butikksjef Toril Tørres.

Rita Eriksen og hennes trio sang og spilte seg inn i alles hjerter. Foto: Nils Kåre Nesvold

Rå Rita tangerte Tellefsen:  En rå, varm og variert konsert med Rita Eriksen åpnet årets Bygdaliv i Haltdalen.

Hytte brant nedEn hytte brant ned natt til lørdag mellom Røros og Tydal,.

Revysuksess i HaltdalenHaltdalsrevyen 2016 hadde premiere lørdag og ekstraforestilling søndag. Og det ble to nesten helt utsolgte forestillinger.

Nei til kommunesammenslåing:  Kommunestyret i Holtålen valgte å la resultatet fra folkeavstemmingen veie tyngst da de tirsdag kveld sa nei til sammenslåing med Røros og Os.

Her kommer jaktlaget med bjørnen som ble skutt på Ridalen torsdag morgen. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Bjørnen er skutt. Både kadavre og hardt skadde sauer er funnet på Ridalen:  Det var en liten hannbjørn som ble skutt på Ridalen torsdag morgen. Naturforvalter Hans Iver Kojedal sier det er snakk om et streifdyr.

Her fraktes bjørnen til slakting:  Her blir den skutte bjørnen fraktet til Fylkesmannen i Sør-Trøndelag og slaktet. Se video!

Slutter:  Brekkentrener Vegard Strickert gir seg med umiddelbar virkning.

Sommerfugllarve angriper bjørkeskogen:  Flere steder angriper i år en sommerfugllarve bjørkeskogen og spiser opp bladene på bjørka.

Glimt fra Selbumartnan

Mona Moan Lien. Foto: Andreas Reitan.

Mona Moan Lien ny oppvekstsjef:  Mona Moan Lien er tilsatt som ny oppvekstsjef i Tydal kommune.

Omkom i brann:  En person ble i formiddag funnet omkommet etter brannen i Vikvarvet. Det var Tore Overvik som mistet livet i brannen.

Selbu består som egen kommune:  Selbu kommunestyre vedtok å bestå som egen kommune.

Juli:

Gerd Jensås. Foto: Nils Kåre Nesvold

Gerd vant 71.200 på radiobingo: Gerd Jensås i Ålen tok jackpoten i tirsdagens radiobingo og kunne håve i land 71.200 kroner.

Kvinne i 50-årene funnet i god behold:  Kvinnen som har vært savnet i Røros  er funnet i god behold.

Kjempehelg på Stugudal:  Væktarstua Cup 2016 ble en suksess. Tydal/Ålen og Tydal 1 vant.

Bjørnejakt i Selbu:  (14/7) Torsdag ettermiddag ble det satt igang jakt på bjørn etter funn av ferske sauekadaver.

Bjørnen forsvant sporløst:  Bjørnen som ble jaktet på torsdag kveld og natt forsvant sporløst for skadefellingsgruppa, det sier leder i skadefellingsprosjektet i Selbu Bengt Ødegård.

Tredje frostnatt i juli:  Røros hadde sin tredje nattefrost i juli i natt med en minimumstemperatur på minus 0,5 grader. Bare 1964 kan vise til tre frostnetter i juli.

Syklene er på plass. Foto: Kirsten Røset.

BILDEGALLERI: Velkommen til Stuguvoldmoen!Tydalsfestivalen 2016 er i gang!

Nergard avsluttet TydalsfestivalenMed bomber og granater ble årets Tydalsfestival avsluttet me to lokale band, Nergard satte for alvor punktum.

Hagl førte til utforkjøring på Glåmos(15/7) En varebil ligger på siden ved Vintervollen.

Høyest kommunale avgifter i Holtålen - lavest i Selbu: Holtålen kommune er på 19. plass på lista over landets dyreste kommuner å bo i, viser ferske tall fra Norsk Familieøkonomi. Blant Røros, Holtålen, Tydal og Selbu er Selbu den billigste kommunen å bo i.

Kåret til beste post i butikk:  Coop Marked Glåmos er av Posten kåret til årets beste post i butikk 2015 i Midt-Norge.

FLOTT BRU: - Dette er et flott anlegg, sier Per Morken, en av de første som kjørte over nye Lund Bru i Ålen. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Først over Lundbrua:  Per Morken var en av de aller første som passerte den nye Lund Bru i Ålen fredag - snart fem år etter flommen. - Et flott anlegg, sier Morken.

Fikk ny bru på ett døgn. - Vi er kjempeimponertFredag ble det åpnet to bruer i Ålen. Den ene tok det fem år å få på plass, den andre ble bygd på ett døgn.

Torturert og henrettet under krigen. Hør den sterke historia til Harald Reitan:  NRK-mannen Harald Reitan fra Ålen fortalte  den gripende historia om sin onkel, Harald Reitan.

SOMMERGJESTEN: Borgar Brattås fem år etter 22. juli på Utøya: Borgar Brattås flyktet fra kulene på Utøya 22. juli 2011 der 69 uskyldige mennesker ble drept for fem år siden.

Se bildene fra Elden-premieren(28/7) Onsdag var det premiere på Elden for nesten fulle tribuner ved Slegghaugene på Røros.

August:

Daværende konstituert reiselivsdirektør Frank Norvik med tommelen opp da medlemsbedrifter i Destinasjon Røros rapporterte om rekordomsetning sist sommer. Foto: Nils Kåre Nesvold

Tidenes beste sommer:  Både reiselivet og handelsstanden i Røros opplever en rekordsommer. Det sier konstituert reiselivsdirektør Frank Norvik.

Rekordbesøk på turisthyttene i SylanOvernattingstallene for TTs betjente hytter i Sylan viser en formidabel økning med hele 90 prosent flere overnattinger enn på samme tid i fjor.

Lederskifte ved Selbu videregående:  Rektor Anna Rapp har fått ny jobb, og Svein Ove Dyrdal blir konstituert som ny rektor ved Selbu videregående skole.

Flere smuglere tatt i sommer:  Flere er tatt for smugling av vin, brennevin, snus og sigaretter i juli sammenlignet med juli i fjor.

Nominert til beste stand:  Jentene på Tunet fra Selbu ble nominert til Beste stand under Trøndersk Matfestival.

Niklas Dyrhaug på vei mot mål. Foto: Berit Kleven.

Deltarkerrekord og hjemmeseier:  412 deltakere ga publikumsrekord i Storsylen Opp 2016. Niklas Dyrhaug og Anne Nevin vant hver sin klasse.

Ny bok og over 500 nye Selbuvotter:  Anne Bårdsgårds nye bok «Selbuvotter» og utstillinga av 500 hundre ulike Selbuvotter samlet mer enn 150 på bygdemuseet i Selbu.

Stor trekkspillkveld i Selbu:  Det ble en stor trekkspillkveld på Norsk Radio og fjernsynsmuseum i Selbuda Tore Løvgreen, Oddvar Nygaard og Carl Jularbo ble innlemmet i Trekkspillets og gammeldansens Hall of fame.

Fantastiske JhohansJhohans har feiret 30-årsjubileum. Sigmunds var et av gjesteorkestrene.

Terje Løkås ved Meium sjokoladefabrikk mottok prisen for Årets produkt under Trøndersk Matfestival i Trondheim. Foto: Foto Torleif Kvinnesland

Meium sjokolade kåret til Årets nykommer:  Meium sjokolade i Selbu ble kåret til Årets produkt i fem kategorier under Trøndersk Matfestival i Trondheim.

- Svært hyggelig å få pris:  - Det var svært hyggelig å få hedersmerket «Spesialitet» for «Flytende tyttebær», sier Kjetil Reinskou i Smaken av Røros.

Nea Radio utvider:  Setter opp FM-sender i Brekken og på Stjørdal. I tillegg bygges det nå DAB-nett i hele Trøndelag.

Henrik synger for 50 millioner:  Sangtalentet Henrik Fuglem fra Selbu åpner supercupfinalen på Lerkendal.

Ungdom stakk av fra Moan Gård:  Forsvant etter å ha fått avslag på søknad om opphold.

DRAMATISK: Sea Kingen måtte løfte folk ut av Ålen sentrum. Foto: Per Magne Moan.

Fem år siden flommen:  (16/8) Ålen sentrum er fremdeles en byggeplass.

Fem år siden flommen:  Her er to videoer som aldri tidligere er vist.

Åpnet sør-samisk barnehage:  Sametingspresidenten og rørosordføreren klippet i lag.

Sjåføren stakk av etter reinsdyrpåkjørsel:  Politiet ber om tips fra publikum etter påkjørselen på Rugldalen.

Unni Fjellheim: Skjønner ikke at sjåføren bare kjørte videre

Hessdalen blir bachelorstudie:  Høyskolen i Østfold tilbyr nå nytt studie der deler av opplegget er lagt til Hessdalen.

Legger ned begge mottakene i Holtålen:  Dramatisk utvikling i saken om flyktningmottak i Holtålen.

Ryperapporten fra fjellstyrene viser bedring:  i Ålen er det registrert dobbel så stor bestand som i 2015.

Foto: Screenshoot fra Samantha Bentleys twitterkonto.

Nakenfotografering i Kjerkgata:  Lettkledd modell i kalde rørosnatta.

Sju må gå ved Norbit på Røros:  Sju av de ansatte ved Norbit EMS Røros må gå etter at selskapet har mistet en av sine viktigste kunder.

Takker brannvesenet:  -Vi takker Selbu Brannvesen for at vi i Jønland AS har en arbeidsplass å gå til i dag, sier daglig leder Helge Jønland etter brannen.

September:

Alle ansatte: Laila Kulseth, Øystein belsvik, Lene Græsli, Eivind Vatn Aftret, Tove Stageberg, Linn Oddveig Hansen og Sissel Krogstadmo. Foto: Andreas Reitan.

Nye Selbu Tannklinikk:  Den nye tannklinikken i Selbu ble offisielt åpnet.

Rekordoppmøte på elgmøte i Selbu:  Over 80 elgjegere og jaktinteresserte møtte opp til høstens elgjaktmøte i kommunestyresalen i Selbu.

Se bildene fra raset i SvølgjaEtt kjørefelt er åpnet etter raset i Svølgja. Folk frykter flere ras i området.

Selbu best på kulturminnerSelbu skårer høyest blant våre kommuner på Riksantikvarens kulturminnebarometer. Røros på andreplass.

To av de beste ambasadørene for Hessdalen og lysfenomenet, Peder Skogås (til venstre) og Jan Moen, holdt snora da ordfører Jan Håvard Refsethås åpnet infopunktet. Foto: Per Magne Moan.

Infopunktet på Hessdalskjølen er åpnet:  Ordføreren klippet snora.

Bryde slutter i Elden:  Daglig leder Hanne Bryde slutter i Elden og begynner som samfunnsplanlegger i Røros Kommune.

Protex samarbeider med Femundløpet:  Produsenten av Femundlabben, Protex AS, har inngått en to-årig samarbeidsavtale med Femundløpet.

Biskopen i Nidaros inn i Falkbergets Hus-styret:  Biskop Tor Singsaas stiller seg til rådighet til det nye styret i Falkbergets Hus.

Stoppet med 21.500 sigaretter og 90 liter brennevin:  En utenlandskregistrert bil ble stanset av tollere på Vauldalen søndag ettermiddag med 21.540 sigaretter og 90 liter brennevin.

Fungerende ordfører, Børge Hansen, fikk hjelp til åpningen.

Storflott åpning av Kløfta IdrettsanleggLørdag var det klart for offisiell åpning av Kløfta Idrettsanlegg i Tydal.

18 ansatte tatt ut i streik ved Røros E-verk:  Dersom det oppstår feil på el-nettet, vil nettkundene til Røros E-verk bli strømløse. Til sammen 18 ansatte ved E-verket er tatt ut i streik.

Vurderer å drepe alt liv i GjettjønnaVil gå drastisk til verks for å hindre spredning av mort.

Nei til drivstoff og nei til skisenter:  Formannskapet i Tydal vil ikke gi økonomisk støtte til etablering av drivstoffanlegg ved Stugudal Landhandel og vil ikke hjelpe Tydal Skisenter.

Gunn Iversen Stokke foretok den offisielle åpningen. Foto: Ola Dragmyrhaug, Fjell-TV.

VIDEO: Nye Lund bru offisielt åpnet:  (23/9) Litt over klokka 12.00 fredag foretok fylkesvaraordfører Gunn Iversen Stokke den offisielle åpningen av Lund Bru i Ålen.

Fylkesmannen ber innstendig Os, Røros og Holtålen slå seg sammen:  Ber Selbu/Tydal starte samarbeidsprosess.

Rekorddeltakelse på Raasten Rastah:  For åttende gang arrengeres den sør-samiske kulturfestivalen Raasten rastah på Røros.

Oktober:

Seiersrus: Brekken er godt fornøyd med serien. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Jubel for seriegull i Brekken:  Jubelen sto i taket etter at Brekken slo Trond fortjent 3-2 og sikret seg dermed seriemesterskapet i 5. divisjon.

Kjørte på elg på vei til elgjaktEn elgjeger felte sin første elg - med bilen.

Innbygda skole er solgt til B Langseth:  Innbygda skole har ligget ute for salg i nesten ett år, nå er den solgt til B. Langseth.

Vil ikke ha Heidi på Stortinget:  Nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag Senterparti vraker Heidi Greni til neste års stortingsvalg.

Vottutstilling Sverresborg. Foto: Ida Saetre og Bjorg Janne Kulset

Vottspell på vottutstilling: Mye folk tok turen til Sverresborg og den populære Selbuvottutstillinga.

Kan bli en langvarig streik:  Ni ansatte ved Selbu Energiverk er tatt ut i streik.

Populært Selbu-LANRundt 150 besøkende tok turen til Selbuhallen i høstferien.

10-årsjubileum for VM i Rørospols i polsens eget MekkaVM i Rørospols ble arrangert for 10. gang på Vauldalen Fjellhotell der landets beste musikere i sin sjanger samlet folk til dans.

- Verket ble bygd for stort:  Finansmannen John Harald Nordbrekken mener Verket Røros ble bygd altfor for stort.

Rørosbanken og Røros Vekst redder Destinasjon RørosBerget fra konkurs.

BANKSJFEN: Even Kokkvoll er sikker på at riktige grep er gjort for å redde Destinasjon Røros. Foto: Per Magne Moan.

- Konkurs ville fått store konsekvenser:  Banksjef Even Kokkvold i Rørosbanken sier at styret i banken har strekt seg svært langt for å bistå Destinasjon Røros i deres økonomiske situasjon.

Bygger ut for 45 mill på Røros:  - Vi vurderte også å fortsatt være lokalisert på Tolga, sier meieribestyrer Trond V Lund ved Rørosmeieriet.

Millionkontrakt til Norbit:  Norbit har vunnet en ny kontrakt verdt opptil 90 millioner kroner.

Skal produsere 10.000 muskelsensorer:  Norbit på Røros har inngått en millionkontrakt om produksjon av muskelsensorer med Oslo-bedriften Expain.

Tydalingene ga nest mest i Sør-Trøndelag:  Tydalingene ga 70,83 kroner i snitt under tv-aksjonen.

Full jubel. Foto: Elin Viken

- Ubeskrivelig:  Rørostrener Håkon Breen er meget godt fornøyd med å ha berget plassen i fjerdedivisjon.

Stensaas investerer flere millioner:  Stensaas Reindsdyrslakteri bygger ut og planlegger investeringer for fem-seks millioner kroner våren 2017.

Bergstaden Bygg skal samarbeide med Overhalla Hus: Sikrer arbeidsplasser i Holtålen.

Setter i verk tiltak mot grisekjøring:  Skjulte og synlige kontroller skal få bukt med grisekjøring i Ålen.

Kongen ledsages av rektor Einar Bjørn og ordfører Ole Morten Balstad. Foto: Kirsten Røset.

Hundrevis av barn tok imot Kongen:  Ordfører Ole Morten Balstad og rektor ved Peder Morset folkehøgskole, Einar Bjørn, tok imot og ønsket H.M. Kongen velkommen til Selbu.

Tove Moe Dyrhaug årets ArenakvinneRBK-direktør Tove Moe Dyrhaug er kåret til årets Arenakvinne for 2016. Dyrhaug berømmes for å være en god rollemodell som når fram til alle og er et forbilde.

Bålbrenning uten tilsyn utløste utrykning:  Brannvesen og politi rykket fredag ettermiddag ut til melding om brann i Aftretsåsen i Selbu.

Mikael Forselius og Ingulf Galåen kåret til «Årets fyrtårn for lokalmat»:  Matentusiastene Ingulf Galåen og Mikael Forselius fra Røros er årets vinnere av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris og får tittelen årets lokalmatfyrtårn.

Tor Espen Aspaas fikk tirsdag kveld Den Kongelige Norske St. Olavs Orden av Fylkesmann Brit Skjelbred under en tilstelning i Storstuggu. Foto: Marit Manfredsdotter.

Fylkesmann Skjelbreid: - Du har bidratt til å løfte Røros til en ny dimensjon som internasjonal kulturarenaTor Espen Aspaas fra Røros fikk St. Olavs Orden.

Ulykke i Selbu sentrum:  Trolig brudd på vikeplikten.

Selbu og Tydal planlegger skuterløyper:  Selbu og Tydal er i gang med planlegging av skuterløyper, men ingen har så langt sendt løypeforslag ut på høring.

Ja til verdensarvsenterKommunestyret i Røros vedtok torsdag kveld enstemmig at kommunen går inn med 167.000 kroner som sin andel av finansieringa av et verdensarvsenter på Røros.

46 reinsdyr påkjørt og drept. Foto: Elin Viken.

Stor flokk med rein påkjørt av togEt tog på Rørosbanen har kjørt på 46 reinsdyr ved Glåmos.

Kongens fortjenstmedalje til Anders og HansFullsatt Rallaren hedret Anders J. Reitan og Hans Kirkhus.

November:

Politiet oppretter undersøkelsessakLensmannskontoret på Røros oppretter nå en undersøkelsessak etter at 46 reinsdyr ble påkjørt og drept av toget ved Harborg.

Tydal mister nesten 7 millioner i skatteinntekter- Hvis dette blir stående får det alvorlige konsekvenser, sier ordføreren i Tydal.

Forselius blir ny sjef for Britannia:  Mikael Forselius (42) er ansatt som ny hotelldirektør på Britannia Hotel i Trondheim.

Røde Kors er på plass ved kommandosenteret på Røros Hotell. Foto: Elin Viken.

Helikopter settes inn i letingen:  (2/11)Helikopter blir satt inn i letingen etter en savnet kvinne i 70-åra på Røros. 3.november: Kinnen ble funnet omkommet av en turgåer.

Røros beste kulturkommune for femte gang:  Røros er for femte år på rad kåret til landets beste kulturkommune.

Ramlet av slede og trillet ned i elva:  To personer er sendt til legevakt etter uhell med hest og slede på Røros.

Vellykket Nea Radio-cruise til Kiel:  Se video og bildene fra årets Nea Radio-cruise til Kiel.

El og it-streiken over:  (8/11) El og it-streiken ved Røros E-verk og Selbu Energiverk er over.

Årets fotballfest ble arrangert i Spongtun. Foto: Rita Hilmo

Prisdryss under fotballfest:  Årets fotballfest i Tydal ble arrangert i Spongtun.

Lysfenomen filmet over Hessdalen:   Et kamera i Hessdalen filmet et lysfenomen.

Niklas Dyrhaug lanserer egne ski-emojis:  - Det er klart det er bruk for ski-emojis, sier Niklas Dyrhaug.

Tettekulturen angrepet av virus:  Tettekulturen ved Rørosmeieriet er angrepet av et virus eller et såkalt bakteriofag, sier meieribestyrer Trond Lund.

Verdens minste Skeidarbutikk åpnet på Røros:   Skeidar har åpnet butikk på Røros. Den nye butikken er på 1200 kvadratmeter og holder til på "Bruket" i Tollef Bredals vei.

Fra venstre: Jorunn Ranøien, Anita Fodor Talsnes, Tonje Smestu, Sander Van Der Meer, Eli Johanne Gundersen, Kjetil Langmo og ordfører Jan Håvard Refsethås. Foto: Per Magne Moan.

Kulturprisen til Bygdaliv:  Bygdaliv fra Haltdalen ble tildelt Holtålen Kommunes kulturpris for 2016. Dette skjedde under kulturkvelden i Rallaren.

Ingeborg Nordaune fikk kommunens kulturstipend: Løpetalentet har fikk anerkjennelse fra hjemkommunen.

Har tatt 30 tonn sik i Aursunden:  Rørosfisk har denne sesongen fisket 30 tonn sik i Aursunden, men nådde ikke målet om 35 tonn.

Brann i fritidsbolig i Selbu:  En låve på Fuglem på Selbustrand som brukes som fritidsbolig fikk brannskader.

Arnstein Stensaas er svært godt fornøyd med to andreplasser i rakfisk-NM. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Rakfisk-NM: To andreplasser til Stensaas:  Stensaas tok andreplass både i villfiskklassen og i oppdrettsklassen under NM i Rakfisk på Vauldalen Fjellhotell lørdag kveld. Det var rekorddeltakelse under årets NM.

SEV-styret holder kjeft:  Styret i Selbu Energiverk forstår at salg av Selbu Energiverk (SEV) er av interesse for Selbus innbyggere, men holder fortsatt kortene tett til brystet.

Vant 73.700 kr på radiobingo:  Monica Gundersen fra Lakselv vant til sammen 73.700 kroner på radiobingo. Blokka ble kjøpt på nett.

39 mister jobben i Holtålen: - Dramatisk, sier RefsethåsOm to uker stenger de to flyktningmottakene i Holtålen. Til sammen 39 ansatte mister jobben.

Nytt styre på plass for Tydal Skisenter:  - Nå satser vi for å få til dette, for Neadalen trenger skitrekket, sier nyvalgt styreleder i Tydal Skisenter AS, Leith Einar Aas.

Klart for sørsamiske sendinger på Nea Radio:  Onsdag ettermiddag er det igjen klart for sørsamiske sendinger i Nea Radio.

Marie Engan Hernes og Anita Engan fra Synåla i Ålen lanserte Røroshuva. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Lanserte Røroshuva:  Bedriften Synåla AS i Ålen lanserte en verdensnyhet - den nye Røroshuva.

Rådmannen: - Det blir verre og verre:  Holtålen vil i 2020 mangle 20 millioner kroner for å få kommuneøkonomien i balanse. Det sa rådmann Marius Jermstad i Holtålen på kommunestyremøtet.

Nå starter den siste jobben i Ålen sentrum:  8. juni skal Ålen sentrum være ferdig oppbygd - nesten seks år siden storflommen.

Tjukkmjølka friskmeldt: (18/11) Nå pakkes og leveres det endelig tjukkmjølk fra Rørosmeieriet igjen.

Ordfører Jan Håvard Refsethås på vegne av Holtålen Senterparti foreslo Heidi Greni på førsteplass. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Heidi Greni glad og lettet over førsteplassen på lista- Jeg er svært glad og fornøyd med at jeg fikk fornyet tillit i fire år til, sier Heidi Greni som lørdag vant fram under nominasjonsmøtet i Sør-Trøndelag Senterparti.

Over 800 besøkende på åpningsdagen:  Populær messe i Tydal.

Kommunestyret utsatte biblioteksaken:  Røros kommunestyre vedtok  å utsette saken om å sette av penger i kommunens investeringsbudsjett for å lage et forprosjekt for bygging av et framtidig bibliotek.

Nei til utvidet eiendomsskatt i 2017 - vil kutte årsverk: Formannskapet i Tydal vil ikke innføre utvidet eiendomsskatt i 2017, men foreslår andre kutt.

Ordføreren åpnet DAB-nettet til Nea Radio:  DAB-nettet til Nea Radio i Selbu ble offisielt åpnet ved B.Langseth.

Desember:

Karin skulle på jobb, men sitter fast i Vikvarvet:  - Det er en litt rar følelse, men jeg tenker først og fremst på dem som venter på hjemmetjenesten.

Kulturprisen til Sverre Fjellheim:  Formannskapet i Røros har torsdag vedtatt å tildele kommunens kulturpris 2016 til Sverre Fjellheim.

Tydal kommune sponser skisenteret:  Tydal Skisenter AS får Tydal kommune som sponsor i tre år fra 2016 - 2018.

Satt på toget som sporet av: - Hørte et forferdelig brak:  Torbjørn Wolden fra Haltdalen satt på toget som sporet av ved Singsås mandag morgen.

Riksdekkende TV-dekning av Femundløpet:  Muligheten for at det blir overføring på riksdekkende tv av Femundløpet 2017 er stor.

Per Otnes (SEV) og Bård Olav Uthus (TrønderEnergi)

TrønderEnergi kjøper Selbu Energiverks nett- og kraftomsetningsvirksomhet:  Generalforsamlinga i Selbu Energiverk AS (SEV) besluttet mandag kveld å overdra nett- og kraftomsetningsvirksomheten i SEV til TrønderEnergi. Samtlige ansatte får fortsette.

Niklas knuste alle:  Niklas Dyrhaug knuste alle i 30 km fellesstart på Lillehammer.

Sametingspresident Keskitalo fikk sparken:  Aili Keskitalo ble sparket som sametingspresident og Sametingsrådet ble tvunget til å gå av.

Siri Gellein blir daglig leder i Elden.

Siri Gellein blir ny daglig leder i Elden:  Stiftelsen Elden har ansatt Siri Gellein som daglig leder i musikkteatret Elden.

Se prisutdelingen her:  Frivillighetsprisen, kulturprisen og Grete Ingeborg Nykkelmos stipend ble delt ut etter kommunestyremøtet i Selbu.

12-5 i Tydal:  AP/SV i Tydal stemte i mot budsjettet.

400.000 kroner til Tydal IL:  Gjensidigestiftelsen med overraskende julegave til Tydal IL.

Vedtok stramt budsjett:  Kommunestyret i Røros vedtok et budsjett med et overskudd på 11 millioner kroner. 10 millioner kroner av dette settes av for å dekke tidligere års underskudd slik at det reelle overskuddet er på én million kroner.

Politimester Nils Kristian Moe. Foto: Nils Kåre Nesvold.

Lensmannskontoret i Selbu og Tydal bergetFire nye politikontor berget, blant dem lensmannskontoret i Selbu og Tydal. Det var på en pressekonferanse politimester Nils Kristian Moe redegjorde for sin siste og endelige innstilling i politireformen.

Jubel over ny videregående skole på Røros:  Enstemmig positivt vedtak i fylkestinget om ny videregående skole på Røros.

Reinskou starter i Rørosbanken:  RørosBanken har ansatt Kjetil Reinskou som ny leder for personmarked med tiltredelse ca. 1. juni 2017.

Stor nedgang i arbeidsledigheten i Selbu og Røros:  Arbeidsledigheten i Selbu er nå nede på en prosent. Det er 23 færre ledige i kommunen nå enn for tre måneder siden.

http://nearadio.no/index.php?page=vis_nyhet&NyhetID=7513

#