– Det er jo en ære å få spille kongen på Stiklestad som 12-åring, sier en ydmyk skuespiller, når vi møter han på spelamfiet like før premieren på «Olav den Heldige».

Eine Grøtte Fosshaug er nok blant de yngste som har fått spille konge på Stiklestad, kun 12 år gammel. Han slår i hvert fall 27 år gamle Odin Waage - som spilte Olav i «Spelet om heilag Olav» tidligere i sommer - med god margin.

Les om Odin Waage og spelet her.

– Jeg er veldig nervøs, men jeg gleder meg også, sier Fosshaug ivrig.

Forestillingen handler om Olav Haraldsson som guttunge og de norrøne gudenes frykt for ragnarok – verdens undergang. Fosshaug forteller at det er moro å spille hovedrollen, men at det er mye som ligger bak.

Foto: Sofie Sørum

– Det innebærer veldig mye øving. Mer øving enn jeg er vandt til.

Likevel vet han at det er nettopp dette han vil.

– Det å stå på scenen er det beste jeg vet. Jeg koser meg med det og vet at det er det jeg skal bli når jeg blir stor, skuespiller.

Knakende bra

Publikum virket også å være meget imponert over forestillingen, og brukte uttrykk som «knakende bra», «artig» og «annerledes». Er det noe de er enige om, så er det at det er noe for både liten og stor.

Familieforestillingen kan du se på Stiklestad 26., 27. og 28. august, men teateret “De heldige” har som mål å være der hvert år fram til og med 2030, som er rikets 1000-års-jubileum.

Hør intervjuet med hovedrollen her:

Eller få med deg litt av stemningen og hva publikum syntes her: