JUBILEUM Den Norske Turistforening fyller 150 år i år, og i den forbindelse vil nea radio besøke noen av turisthyttene som ligger i vår region. Ved Nedalshytta hadde de en knakende bra sesong i fjor med høye besøkstall hele året og om lag 3500 overnattingsgjester. Målet nå er å toppe fjorårets tall.

BRETTER OPP ERMENE Turid Strickert har vært leder ved Nedalshytta de siste fem årene, og nå er hun og resten av staben ved Nedalshytta klare for fjellturistene.

"I tillegg til å holde hus og rom rene, baker vi brød og serverer treretters middag hver eneste dag. Det er mange oppgaver som skal fylles, og det blir spennende å se hvor mange som kommer innom oss i år. Som alltid avhenger det av været," sier Turid Strickert.

TILGJENGELIG I og med at det er bilvei helt fram til Nedalshytta, er det her en mulighet for å komme seg høyt til fjells også for den som er dårlig til beins, og skulle man få lyst til eller behov for å ligge over, så står 70 senger klare.

"Den største forskjellen på turisthyttene og vanlige hoteller er vel mangelen på tomannsrom, og ideen om å kanskje måtte dele rom med noen man ikke kjenner kan være uvant for mange i dag. Men det opplever vi hvert år, at folk som møtes på hyttene kommer lett i prat. Kanskje har romkameraten gått den ruta du har tenkt å gå dagen etter for eksempel. Man har som regel noe felles å snakke om," sier Turid Strickert.