Nettopp som vi vasser i lys og lange dager, banker en gammel kjenning på døra og vil være med.

"Oppunder Fjellbandet" nr. 1 2018 er på vei og er klar for leselystne til både Bygdaliv og Ålendåggån.

68 sider lokalhistorie

I det 68-siders bladet kan du lese om drosjesjåføren i Haltdalen som ble ved sitt ratt i hele 53 år, om bygdeoriginalen og det varme mennesket Anna Grindstad, general Armfeldts tragiske felttog, ålbyggen som bygde sine egne fly, rockebandet som blomstret hardt og intenst på 80-tallet, etterkrigstidas seterstevner ved Hessjøen, Riasten og Hanksjøen - og mye mer.

- Ti bidragsytere har vært med, og det må vi si oss godt fornøyd med, sier redaktør Einar Gjærevold. Han håper bladet vil bli en opplevelse i seg selv og at folk vil kose seg med det.

Mange historiske bilder

- Fotografier er viktige, de skaper en nærhet til historia som tekster ikke kan. Derfor legger vi stor vekt på å vise fram så mange historiske bilder som mulig, og vi gir dem god plass slik at det går an å fordype seg i dem, sier Gjærevold.

Holtålen kommunes lokalhistoriske tidsskrift er et blad som mange gleder seg til. - Likevel er vi spent på hvordan årets «sommernummer» blir tatt i mot, sier Gjærevold. - Dersom mottakelsen er god, kan det fort bli en tradisjon å gi ut en fast utgave til sommerferien, uttrykker redaktøren, som samtidig retter en takk til Holtålen kommune for at de fortsatt ser den store nytten med utgivelser av Oppunder Fjellbandet.