2020 vil gå over i historien som et tungt og vanskelig år for mange.

Året har vært preget av pandemien, som nå i romjula har herjet på sitt aller verste. Og blant de hardest rammede områdene i landet akkurat nå, finner vi flere trønderske kommuner.

Heldigvis er de første vaksinene satt, noe som forhåpentligvis gjør fremtidsutsiktene lysere. Men fremdeles er den nasjonale dugnaden for å få bukt med situasjonen, så langt fra over.

I det vi nærmet oss overgangen til året der alt forhåpentligvis skal bli så mye bedre, kom nyheten om raset på Romerike.

I skrivende stund er det ikke kommet melding om omkomne, men det er fremdeles ti personer som er savnet i raset.

Alt av riksmedier har byttet ut korona med direktesendinger fra rasstedet i Gjerdrum kommune. Redningsaksjonen pågår for fullt og mange titalls familier er evakuert og vil måtte tilbringe de nærmeste ukene helt andre steder enn i hjemmene sine.

La oss håpe redningsmannskapene lykkes til fulle med sitt arbeid og at alle savnede kommer til rette i god behold. De materielle skadene kan alltids erstattes.

Med dette vil jeg på vegne av alle oss i Nea Radio ønske hele Trøndelag et riktig godt nytt år. Hold god avstand, både til fyrverkeri og folk fra andre kohorter.

Mvh

Per Magne Moan Konstituert redaktør