Odin Waage, som er kjent fra tv-serien «Rådebank», tar ett år til som kongen Olav Haraldsson i spelet på Stiklestad. Han var den yngste kongen i spelets historie da han debuterte i fjor - 26 år gammel.

To nye navn

Årets rolleliste inneholder også to nye navn: Svein Tindberg som Gamal Jostein og Jon Bleiklie Devik som Tormod Kolbrunarskald.

– Etter to år med pandemiavlysninger var det dypt imponerende å oppleve forestillingen det enorme apparatet bak «Spelet om Heilag Olav» skapte i fjor, sier direktør for Museene Arven, Heidi Anett Øvergård Beistad, i en pressemelding mandag formiddag.

– Det er med stor stolthet vi nå offentliggjør årets rolleliste, med både kjente og nye navn, og vi gleder oss enormt til året oppsetning.

Nyansert kongerolle

Waage har etablert seg som en av landets mest profilerte skuespillere de siste årene. Siden fjorårets spel har Waage blant annet vært aktuell i rollen som den tyske soldaten Hans i forestillingen «Sytten somrar», på Den Nationale Scene i Bergen.

Waage er også artist hos Universal Music. Singelen «Hjertet svikter» er en smakebit på hans kommende prosjekt «Skogmannen».

– Det er en glede at Odin har takket ja til et nytt år som kongen. Han gjorde en sterk og nyansert kongerolle i fjorårets spel og, sier regissøren, Peer Perez Øian, om årets hovedrolle.

– Jeg gleder meg til å se ham utvikle rollen videre i samspill med en fin bukett kjente og nye ansikter. Jeg er også svært glad for å kunne presentere Svein Tindberg og Jon Bleiklie Devik som nye tilskudd til ensemblet.

Lang erfaring

Tindberg er ingen debutant i spelsammenheng. Han har spilt Kvistadbonden i «Spelet om Heilag Olav» tidligere (92-93 og 99) og han er også forfatter av Mostraspelet «I slik ei natt» som også omhandler Olav Haraldsson.

Han har nylig pensjonert seg fra DNT etter å ha spilt Romeo i «Romeo og Julie».

– Det må være en slags rekord: å spille Romeo og Gamal Jostein i ett og samme år, sier Øian.

Jon Bleiklie Devik har markert seg som en allsidig og ettertraktet skuespiller på DNT de siste årene hvor han har gjort store roller innenfor mange sjangre, deriblant musikkteatret.

– Jon har også spel erfaring fra Elden på Røros. Han har nylig spilt Lavrans i den kritikerroste maratonforestillingen Kristin Lavransdotter på DNT, fortsette Øien.

“Olsokdagene på Stiklestad” vil foregå fra 25. – 30.juli. Temaet for årets festival er KRAFT og det er allerede kjent at Máret Ánne Sara er årets olsokkunstner.