Foto: Fortidsminneforeningen

Det var på Steinvikholm slott kampene for den katolske kirke og Norges frihet stod. Nå er det åpent for publikum.

– Vi fyller slottsruinene med aktiviteter for liten og stor i hele sommer. Du kan kjempe som en ridder, eller finn en skatt! Nytt av året er et Escape Room for hele familien: hjelp Olav å rømme, før danskene kommer, opplyser Merethe Skjelfjord Kristiansen i Fortidsminneforeningen.

Nye spennende aktiviteter

– Danskene kommer! Et morsomt og kanskje litt nervepirrende spill hvor også de minste kan være med. Året er 1537. Erkebiskop Olav Engelbrektsson har lenge kjempet på mange fronter, men nå er tiden i ferd med å renne ut. Han må flykte fra slottet før de danske skipene kommer. Men, han finner ikke nøkkelen til den hemmelige døren! Kan du hjelpe ham? Dere har 30 minutter før danskene ankommer, sier en engasjert Skjelfjord Kristiansen om Steinvikholm sin nye aktivitet for sommeren.

Arkeologisk sandkasse

Hva tror du befinner seg under bakken på slottet? Er du kanskje en liten arkeologspire? På Steinvikholm slott er det muligheter til å prøve seg i den arkeologiske sandkassen. Du får lære om ulike funn som er gjort på Steinvikholm og det blir også mulig å lage egne ting, etter mønster fra det vi graver frem.

Ridderskole

Har du det som skal til for å bli en ekte ridder? På Steinvikholm slott utdannes riddere. På slottet får du mulighet til å lære om å være soldat på Steinvikholm og om sverdkamp. I tillegg blir det skjoldverksted, der du kan designe ditt eget våpenskjold, og øve på kampstrategi gjennom en runde kubb.