I år markerer Tydalsfestivalen sitt 40-årsjubileum, en milepæl som feires med et nostalgisk tilbakeblikk på festivalens rike historie, skriver festivalen i ei pressemelding.

Tilbake til røttene

Festivalen startet som trekkspillfestivalen "Ved Syltoppens fot", og når de nå skal feire runddag gjør de det ved å invitere noen av de som var med fra starten av.

– For å hedre denne historien, gjeninnfører vi i år elementer fra festivalens opprinnelse. Vi har gleden av å ønske velkommen tilbake noen av de opprinnelige stjernene, deriblant Sigmunds orkester og Ole Bjarnes, skriver arrangøren.

– Vi har også fått med generasjonen som kom etterpå ved å få med Påsans orkester. Elvetuns orkester og Vællis representerer tredje generasjon, og til slutt har vi dagens kommende stjerner som også blir med opp på scenen i denne jubileumsfeiringen

Festivalen begynte som et møtested for trekkspillere fra hele Skandinavia og skapte store publikumstall.

– Dette blir et fantastisk tilbakeblikk på en festival det fortsatt går gjetord om og som hadde en stor og trofast publikumsskare. Vi håper å skape litt av den stemningen som var da festivalen startet på 80-tallet og vi håper dette er noe mange vil sette pris på, sier festivalsjef Odd Arne Halaas.

Dette skjer under festivalen lørdag og starter på storscenen klokka 14.00. Seansen har fått navnet «Buskspill» og blir leda av festivalsjefen sjøl sammen med tidligere redaktør i Nea Radio, Andreas Reitan.