– Ja, dette traff skikkelig, sier daglig leder i Nidaros Blues, Jan Engen. Festivalen skulle egentlig gått av stabelen i april på Royal Garden Hotel i Trondheim, men slik blir det altså ikke.

– Det er veldig synd det som skjer, men i den store sammenhengen er det som treffer oss bare en parentes.

Festivalen har bestemt seg for å refundere alle billetter og hotellpakker og anmoder folk om å se hvordan dette blir gjort på festivalens hjemmeside eller på Facebooksiden til Nidaros Blues.

Saken fortsetter under lydklippet:

Doner - Hvis du kan

Engen konstaterer at det er kraftig dugnadsånd når det gjelder nettopp kulturlivet.

– Jeg ser at mange oppfordrer til å ikke kreve pengene tilbake fra kulturarrangører. I den grad folk ser det mulig å gjøre dette overfor Nidaros Blues, er det fantastisk. Samtidig er det mange som har mistet inntekten, så vi har full forståelse for at folk trenger de pengene de kan få tak på, sier han.

– Det er overhode ingen ting å si på at mange nok ikke har denne muligheten, det vil jeg gjerne understreke, sier Engen som gleder seg til at kulturlivet er oppe og går igjen.

– Jeg begynner å bli rastløs, det skal jeg innrømme. Så jeg gleder meg til jeg kan sette meg med et glass med noe godt i og høre på god musikk ute blant folk.