Siden nyttår har Mehmet Bahar drevet Stentrøstuggu ved Ålen skisenter. Det har vært snakk om helgeåpent.

Frem til nå.

– Nå har vi inngått en avtale om at de skal drive Stentrøstuggu, og ha servering her. Og da blir det åpent syv dager i uken, forteller Håvard Sørdal i Ålen Aktivum. Ålen Aktivum er et heleid kommunalt aksjeselskap som leier og drifter Ålen skisenter.

Avtalen med Mehmet Bahar har en varighet på fem år. Sistnevnte er svært fornøyd med den nye avtalen.

– Ja. Den er veldig bra. Store lokaler, konstaterer tyrkeren som har slått seg ned i den trønderske fjellheimen.

– Jeg har jobbet flere år i denne bransjen – nesten 15 år. Dette er de tredje lokalene jeg åpner her, utdyper han.

Sørdal mener det er veldig viktig for Ålen skisenter og Stentrøstuggu at det nå finnes et fullverdig tilbud hele året.

Skryter av maten

– Tidligere har vi stort sett hatt åpent i vinterhalvåret når heisen har vært åpen. Men nå så blir det åpent hver dag. For det første så får vi utnyttet plassen, får mer folk oppi her. Og Mehmet er jo veldig god til å lage mat, skryter Sørdal.

Mehmet Bahar tillater seg å avsløre sin personlige favoritt:

– Jeg liker plankestek. Med indrefilet, stekte grønnsaker og potetmos med peppersaus, sier han og legger til at de har både pizza, øl og brennevin på menyen, samt take away-muligheter.

– Jeg må bare si velkommen. Vi har åpent, avslutter kokken, som nå altså kan tilby mat og drikke hver dag hele uka.

Hør hele intervjuet med Håvard Sørdal og Mehmet Bahar her: