- Vi mener kulturlivet har vært urimelig hardt rammet hele veien. Det sier Tone Østerdal, daglig leder i Norske Konsertarrangører (NKA), en organisasjon som representerer over 460 forskjellige arrangører. Både festivaler, klubber og kulturhus er medlemmer i NKA.

Har vært for enkelt å stenge

Østerdal er opptatt av at også kulturarrangører skal ta sin del av smittevernsdugnaden, men mener både Erna Solbergs og Jonas Gahr Støres regjering har vært for tøffe.

- Særlig imponert er vi nok ikke, det har vært for enkelt å stenge arrangementer, og litt for liten vilje til å diffrensiere mellom ulike typer arrangement og potensielt en geografisk vurdering sier Tone Østerdal.

Håper støtten berger flertallet

Regjeringens tiltakspakke på til sammen 1,1 milliarder kommer godt med. Tone Østerdal håper det er nok.

- Vi håper dette kommer til å berge flertallet, spesielt de såkalte hverdagsarrangørene, de mindre stedene som ikke arrangører de største konsertene men står for de små kulturopplevelsene.

- Hva sier dine medlemmer til deg nå om dagen?

- Det er en sliten gjeng forteller Østerdal. Det er den samme gjengen som har vært rammet i 21 måneder av nedstengninger og tiltak, så det er ikke mye futt igjen, men vi har ikke noe valg når smittesituasjonen er som den er. Derfor er vi avhengig av at de midlene som kommer treffer godt forteller Tone Østerdal.

Kompetansen blir borte

Det er mange som ikke ser det lønnsomt å drive lenger, nå frykter Norske Konsertarrangører et kompetanseunderskudd.

- Vi har mistet endel, og vi kommer nok til å miste flere sier Østerdal. Ikke minst frykter hun at det scenetekniske miljøet blir borte.

- Når vi på nyåret forhåpentligvis kan arrangere igjen, kan artister og arrangører oppleve at det bokstavelig talt ikke er noen igjen til å slå på lyset, det er en utfordring vi står i på kort sikt avslutter Tone Østerdal i Norske Konsertarrangører