Bergstaden Brass er en nystartet brasskvintett pluss slagverk og et nytt tilskudd til kulturlivet i Røros. Alle musikerne bor eller har vokst opp i Rørosregionen og er alle aktive i det regionale kulturlivet.

– Vi spiller lett underholdningsmusikk som det svinger av, sier Leif Martin Kristoffersen.

Saken fortsetter under lydklipp og bilder.

Bergstaden Brass øver på kulturskolen på Røros. Foto: Nils Kåre Nesvold
Bergstaden Brass: Foran Leif Martin Kristoffersen (trompet). Bak fra venstre Nils Graftås (trombone), Anna Pernille Erlien Ruud (tuba), Christer Dirfeldt (slagverk), Ingrid Graftås (horn) og Morten Tømmermo (trompet).

Musikerne:

Morten Tømmermo - trompet. Han jobber som lærer i kulturskolen på Røros og er en erfaren korpsdirigent og har den senere tiden blant annet dirigert Tolga/Os Janitsjarkorps, Røros storband, Os skolemusikk og Alvdal skolekorps. Morten jobber også tidvis som freelance musiker og spiller blant annet med Funky Fjellfolk

Leif Martin Kristoffersen - trompet. Han bor på Røros og jobber som kulturskolelærer i Tolga kommune. Han har lang erfaring som pedagog og dirigent og dirigerer for tiden Tolga/Os Janitsjarkorps. Han har i mange år dirigert Tolga skolekorps og har også dirigert Røros Janitsjarorkester. Leif Martin spiller også i Røros Storband.

Ingrid Graftås - horn. Hun er vokst opp på Røros/Trondheim og bor for tiden i Singsås. Hun har nylig studert ved Norges Musikkhøgskole og jobber for tiden ved Midtre Gauldal kulturskole. Hun dirigerer Budal Songlag og Singsås skolekorps. Hun har tidligere vært innom som dirigent for Bergstadkoret og Alvdal/Tynset janitsjarkorps

Nils Graftås - trombone. Han jobber som rektor ved Røros kulturskole. Han har også lag erfaring som dirigent og dirigerer for tiden Alvdal/Tynset Janitsjarkorps. Han har også dirigert Røros Janitsjarkorps og Tolga/Os Janitsjar. Nils har også jobbet som prosjektleder for ulike kulturprosjekter, blant annet for musikkspillet Elden på Røros.

Anna Pernille Erlien Ruud - tuba. Hun er født og oppvokst på Tolga. Hun studerer for tiden klassisk tuba og jazz-tuba ved NTNU - Institutt for musikk (tidligere Musikkonservatoriet). Hun har også studert sang. Anna Pernille har spilt med blant andre Ila Brassband og Nidarholm musikkforening.

Christer Dirfeldt - slagverk, assosiert medlem. Han har vokst opp i Sverige, men har nå i mange år bodd i Os kommune. Han er en allsidig og aktiv musiker i distriktet og har spilt i mange større og mindre ensemble i området, blant annet Røros Storband og Tolga/Os Janitsjarkorps.